logo tobb logo tobbetu

TEPAV'dan Meclis'e Bütçe İçin Eğitim Desteği... Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu çalışanlarına üç aşamalı bir eğitim düzenleyen TEPAV,  Türkiye'de iktisadi politikaların yorumlanması konusunda kapasiteyi artırmanın peşinde...
Haber resmi
13/06/2011 - Okunma sayısı: 2799

ANKARA - TEPAV, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu çalışanlarına eğitim vermeye başladı. Ankara'da 13 Haziran 2011 Pazartesi günü başlayan eğitimlerin ilk aşamasında, 22 Komisyon çalışanına 2 hafta boyunca uygulamaya dönük olarak makro ekonomi anlatılacak. İzleyen günlerde Komisyon'un ihtiyaç duyduğu alanlarda sürdürülecek program, Kesin Hesap Raporu'nun daha anlaşılır biçimde düzenlenmesi için yapılacak ortak çalışma ile tamamlanacak.

TEPAV Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (TRIPP) tarafından verilecek eğitimler, Dünya Bankası'nın Komisyon'da gerçekleştirilen ihtiyaç analizi sonrasında uygulamaya koyduğu bir projenin parçası olarak uygulanacak. Proje kapsamında eğitim programı için geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve ABD ile Avrupa'dan da şirketlerin katıldığı ihaleyi TEPAV kazanmıştı.

Bu çerçevede TEPAV'da verilecek eğitimler 3 aşamadan oluşacak. Komisyon çalışanlarına ilk olarak 40 saatlik makro ekonomi politikaları eğitimi verilecek. Uygulamaya dönük bu eğitimle, Türkiye ekonomisi odaklı verilerin nasıl yorumlanması gerektiği aktarılacak. Sonraki 80 saatlik modülde Komisyon'dan alınacak geri bildirimlere göre ihtiyaç alanları üzerine çalışılacak. Eğitimin son aşamasında da her yıl çıkarılan Meclis Bütçe Kesin Hesap Raporu'nun formatının nasıl daha anlaşılır kılınabileceği üzerine çalışılacak.

Programın eğitmenleri ise Süreyya Serdengeçti, Fatih Özatay, Emin Dedeoğlu, Ahmet Kesik, Tuncay Teksöz, Necdet Kenar, Ümit Özlale ve Selin Sayek gibi alanında uzman isimlerden oluşuyor.

 

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler