logo tobb logo tobbetu

Gündem: Yerelleşme TEPAV, İstanbul ve Oxford'ta düzenlenen uluslararası toplantılarda Türkiye'deki yerelleşme sürecini anlattı.
30/11/2006 - Okunma sayısı: 1852 ''Fiscal Decentralization Initiative'' tarafından 28-30 Kasım 2006 tarihlerinde İstanbul'da "Fiscal Decentralization Donor's and Local Stakeholder's Coordination Workshop" başlıklı toplantı gerçekleştirildi. Uluslararası donör örgütlerle birlikte Güneydoğu Avrupa, Orta Asya ve Kafkaslar'dan katılımcıları bir araya getiren toplantıya konuşmacı olarak katılan Tepav|EpriYönetişim Etütleri Direktörü Emin Dedeoğlu Türkiye'de Yerelleşme Perspektifleri konulu bir sunum yaptı. Dedeoğlu sunumunda kamu reformu çerçevesinde yerelleşme ve yerelleşmenin mali boyutu üzerinde durdu.

Aynı tarihlerde Oxford Üniversitesi St. Antony's College'a bağlı Avrupa Çalışmaları Merkezi tarafından düzenlenen "Disintegrating States in an Integrating Europe? New and Old Challenges" konulu uluslararası konferansta, Tepav|EpriYönetişim Etütleri'nden Emre Koyuncu "Türkiye'de Yerelleşme" konulu bir sunum yaptı. Sunumda Türkiye'de yerelleşme ve yetki devrinde mevcut durum ve iyi yönetişimin sağlanması yönünde atılan adımlar çerçevesinde sorun alanları ve Avrupa kurumlarının sürece etkileri irdelendi.

Toplantılarda yapılan sunumlara ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayınız.

Etiketler: Yerelleşme,

Yazdır

« Tüm Haberler