logo tobb logo tobbetu

Nevşehirli İşadamlarına Ekonomi Brifingi 5 Şubat 2007 tarihinde yapılan toplantıda, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyelerine ekonomik gelişmeler hakkında bilgi verildi.
05/02/2007 - Okunma sayısı: 1662


Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi organizasyonunda Ankara'ya gelerek ekonomik gelişmeler hakkında bilgi aldı.

 

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi(ETÜ)'nde gerçekleşen toplantıya, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Rektör Yardımcısı ve TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, TEPAV İstikrar Enstitüsü Direktörü Süreyya Serdengeçti, TEPAV Dış Politika Etütleri Araştırmacısı Dr. Nihat Ali Özcan ve öğretim üyelerinden Tuncay Teksöz katıldı.

 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada , özel sektör olarak devletten tek isteklerinin sistemin değişmesi olduğunu söyleyerek  ''Devletimize, hükümetimize diyoruz ki sahayı öyle düzenle ki rakiplerimiz hangi sahada top oynuyorsa, biz de o sahada oynayalım. Sen sahayı hazırla, o zaman bak bakalım dünyada Türkiye'yi lider ülke yapıyor muyuz, yapmıyor muyuz'' dedi.

 

Yeni ekonomiden kazanacak ve kaybedecekleri de sıralayan Hisarcıklıoğlu, özel sektörün dikkatli olmasını istedi. Hisarcıklıoğlu, yeni ekonomiden organize dağıtım zincirlerinin kazanan, organize olmayanların kaybeden, distribütörlerin kazanan, toptancıların kaybeden, lojistik firmalarının kazanan, tek basına çalışan kamyonların kaybeden, markaların kazanan, kayıt dışı çalışanların kaybeden olacağını söyledi.

 

TEPAV Direktörü ve ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Sak ise konuşmasında, ekonomik göstergelerin iyi okunması gerektiğini, özel sektörün kendisini yenileyerek dönüşüm sürecini kazanca çevirebileceğini söyledi.

 

Türkiye'nin büyüme hızına karşılık işsizliğin arttığını, bunun da büyümenin sanal olarak gösterilmesine sebep olduğunu söyleyen Sak, bunun modernizasyonla ilgili olduğunu, büyümenin reel olduğunu kaydetti. Türk sanayici ve işadamının dönüşüm sürecini sorunsuz atlatması için, ortaya çıkan kriz ve risk yönetimlerini başarıyla atlatmasının şart olduğunu da dile getiren TEPAV Direktörü Prof. Sak, "Kamunun yeterli gelmediği yerde iş dünyası kendi projelerini devreye sokmalı. Siyaset ve bürokrasi yol haritası belirleyemiyorsa, bunu iş dünyası gerçekleştirmeli" şeklinde konuştu" dedi.

 

Toplantıda konuşan TEPAV İstikrar Enstitüsü Başkanı Süreyya Serdengeçti de, bütün gelişmelerin ve olumlu göstergelerin devamının istikrarın bozulmamasına bağlı olduğuna dikkat çekerek, bu konuda gerek merkezi yönetimin gerekse özel sektörün üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

 

TOBB ETÜ Öğretim Üyelerinden Tuncay Teksöz'ün sosyal güvenlik alanındaki çalışmalar ve yapılan düzenlemenin getireceği muhtemel sonuçları anlattığı toplantıda, Nihat Ali Özcan da Türkiye'nin dış politikasında beklenen gelişmeler ve Türkiye'nin alması gereken pozisyonlara dikkat çekti.

Etiketler: Odalar,

Yazdır

« Tüm Haberler