logo tobb logo tobbetu

Enerji Çalışma Grubu İlk Toplantısını Yaptı Grubun ilk toplantısında, "Avrupa Enerji Güvenliği ve Türkiye" konusu ele alındı.
23/03/2007 - Okunma sayısı: 1661 Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve London Information Network on Conflict and State Building (LINKS) işbirliğiyle kurulan Enerji Çalışma Grubu'nun "Avrupa Enerji Güvenliği ve Türkiye" konulu ilk toplantısı 23 Mart 2007 tarihinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde yapıldı.

 

Akademi, bürokrasi, iş dünyası ve medya temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda LINKS Direktörü Dennis Sammut ve TEPAV Uluslararası Politika Araştırmaları Enstitüsü (IPRI) Direktörü Prof. Dr. Mustafa Aydın'ın açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi. Enerji uzmanı Mehmet Öğütçü enerji güvenliğini uluslararası petrol şirketleri perspektifinden ele alırken, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Strateji Dairesi Başkanı Murat Ulu aynı konuyu ulusal petrol şirketleri persfektifinden inceledi. İngiltere Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan Richard Marriot yaptığı konuşmada ağırlıklı olarak Türkiye'nin enerji güvenliği çerçevesinde oynayabileceği rolün önemine değindi. Katılımcı soru ve görüşleriyle açılan serbest tartışma bölümü ile enerji güvenliği konusunda fikir alışverişi sağlandı.

 

Çalışma Grubu'nun ikinci toplantısı 27 Nisan 2007 tarihinde Ankara'da yapılacak.

 

İngilizce toplantı dökümanlarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Haberle ilgili dosyalar

Toplanti Programi

Etiketler: Enerji,

Yazdır

« Tüm Haberler