logo tobb logo tobbetu

Etiyopyalı Bürokratlara, OSB Deneyimi Anlatıldı TEPAV Analisti Esen Çağlar, Dünya Bankası organizasyonu ile Etiyopya’dan gelen heyete Türkiye’nin organize sanayi bölgeleri deneyimi hakkında sunum yaptı.
Haber resmi
03/05/2012 - Okunma sayısı: 2289

 

ANKARA – Etiyopyalı üst düzey bürokratların bulunduğu bir heyet, 3 Mayıs 2012 Perşembe günü TEPAV’da Türkiye’nin organize sanayi bölgeleri (OSB) konusunda bilgi aldı. Heyete TEPAV Ekonomi Politikaları Analisti Esen Çağlar sunum yaptı.

Sunumuna yüksek lisans tezini Etiyopya’da sanayinin geliştirilmesi konusu üzerine yaptığını belirterek başlayan Çağlar, TEPAV ve Türkiye ekonomisi hakkında kısa bir bilgilendirmenin ardından Türkiye’deki organize sanayi bölgeleri ve bu konudaki kamu politikaları hakkında heyete bilgi verdi. Çağlar, ardından da katılımcıların kendi ülkelerine ilişkin olarak bu alandaki sorularını yanıtladı.  Türkiye’nin de bu konuda yaklaşık 50 yıllık bir öğrenme sürecinden geçtiğine işaret eden Çağlar, Türkiye sanayisinde son dönem yaşanan gelişmelerde sanayi bölgelerinin elverişli bir ortam sağladığını ancak yeterli olmadığını ve sağlanan ilerlemede ulaştırma alanında atılan adımlar gibi uygulamaların da etkili olduğunu anlattı. Çağlar, bu bölgelerin sanayi politikasının kendisini değil, bir parçasını oluşturması gerektiğinin altını çizdi.

Etiyopya Sanayi, Şehircilik ve İmar, Maliye ve Ekonomik Kalkınma Bakanlıkları ile Etiyopya Kalkınma Bankası’ndan ve iş dünyasından temsilcilerin bulunduğu heyette, Dünya Bankası yetkilileri de yer aldı.

 

Yazdır

« Tüm Haberler