logo tobb logo tobbetu

Enerji ve Enerji Güvenliği Ankara Forumu Çalışma Grubu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, London Information Network on Conflict and State Building (LINKS) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğiyle oluşturuldu.
27/04/2007 - Okunma sayısı: 2070 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü, London Information Network on Conflict and State Building (LINKS) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğiyle, enerjiyle ilgili konularda tartışma ortamı yaratmak amacıyla Enerji ve Enerji Güvenliği Ankara Forumu çalışma grubu kuruldu.

 

Çalışma Grubunun 27 Nisan 2007 tarihinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleştiren yuvarlak masa toplantısında, "Büyük Güçlerin Enerji Politikaları Rekabeti ve Dünya Enerji Geleceği" tartışıldı. Toplantının açılış konuşmasını LINKS Direktörü Dennis SAMMUT gerçekleştirdi. Harvard Üniversitesi Hazar Çalışmaları Projesi Araştırma Direktörü Brenda SHAFFER'in "Rusya enerji konusunda güvenilir bir tedarikçi mi?" sorusuna yanıt aradığı sunumunun ardından Rusya'nın Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Dimitri ZYKOV, "Rusya'nın Karadeniz ve Hazar Bölgelerine yönelik enerji politikaları"nı ele aldı. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM)'nin Genel Koordinatörü Necdet PAMİR, dünyadaki enerji kaynakları ve ülkelerin enerji bağımlılıkları konusunda genel bilgi vererek başladığı sunumunda "Global Enerji Stratejilerinin Beşiğinde Türkiye'nin Rolü"nü değerlendirdi. Sunumların ardından katılımcılar "Dünya Enerji Geleceği ve Büyük Güçlerin Politikaları" konusunda görüşlerini ortaya koydular.

 

Enerji konulu ilk toplantı 23 Mart 2007'de yapılmıştı.

Etiketler: Odalar, Enerji,

Yazdır

« Tüm Haberler