logo tobb logo tobbetu

Türk İnternet Girişimcileri Erivan’a Gidiyor Ermenistan Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı kapsamında düzenlenen Girişimciler Değişimi Programı’nın Ermenistan ayağı yarın başlıyor
Haber resmi
05/11/2014 - Okunma sayısı: 1416

ANKARA- TEPAV ve Public Journalism Club (Ermenistan) tarafından düzenlenen Girişimciler Değişim Programı’nın ilk aşaması yarın Erivan’da başlayacak. Program çerçevesinde bir grup İnternet girişimcisi Türkiye’den Ermenistan’a gidiyor.

Avrupa Birliği finansmanlı “Ermenistan Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı” kapsamında uygulanan Değişim Programı, Erivan ve Gümrü şehirlerinde pek çok etkinlik, ziyaret ve tartışma oturumundan oluşuyor.

Değişim Programı’na Ermenistan ve Türkiye’den açık çağrıyla yapılan başvuru sonucunda seçilmiş 60’tan fazla startup girişimcinin yanı sıra Ermenistan, Türkiye ve Amerika’dan yatırımcılar, tanınmış girişimciler ve bilişim uzmanları katılacak.

Etkinlikler kapsamında yarın Erivan’da “Ermenistan ve Türkiye’de Bilişim Sektörünü Tanımak ve İşbirliği Olanaklarını Araştırmak” başlıklı bir yuvarlak masa toplantısı düzenlenecek. Toplantıya Ermenistan ve Türkiye’den kamu kurumu temsilcileri, bağışçılar, girişimciler, yatırımcılar ve diğer bilişim uzmanları konuşmacı veya konuk olarak katılacak. Programa ayrıca Google’dan bir Ürün Müdürü ve Silikon Vadisi’nden bir melek yatırımcı katılacak.

Türkiye ve Amerika’dan delegeler 6-7 Kasım günlerinde Ermenistan Ulusal Mühendislik Laboratuarları, Microsoft İnovasyon Merkezi, PixArt ve TUMO gibi bilişim kurum ve merkezlerini ziyaret edecek.

Programın en önemli bölümlerinden olan Ermenistan-Türkiye Startup Weekend etkinliği ise 7 Kasım’da Erivan’da başlayacak ve 8-9 Kasım tarihlerinde Gümrü Teknokent’te devam edecek.

Ermenistan-Türkiye Startup Weekend katılımcıları, hem Silikon Vadisi ve Google’dan yatırımcı ve başarılı girişimcilerle hem de Türkiye ve Ermenistan’dan hızlandırıcı ve yatırım projeleriyle network oluşturma ve kalıcı bağlantılar geliştirme fırsatı bulacak.

Ermenistan-Türkiye Startup Weekend etkinliğinde seçilen en iyi startup fikri ödüllendirilecek ve kazanan ekibin temsilcisi Türkiye’de yapılacak keşif ziyaretine katılma şansı bulacak.

Startup Weekend’in yanı sıra gerçekleştirilecek Hakathon{Yan}2014 ve USAID destekli Girişimcilik Çalıştayı, InnoWeekend ismi altında girişimcileri biraraya getirilecek.

Girişimciler Değişim Programı’nın ikinci ayağı Aralık 2014’te İstanbul’da düzenlenecek.

Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı

Program, Avrupa Birliği İstikrar Aracı desteği ile Ermenistan ve Türkiye’den sekiz sivil toplum kuruluşundan oluşan bir Konsorsiyum tarafından gerçekleştirilmektedir.

Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine ve kapalı sınırın açılmasına yönelik sivil toplum faaliyetlerini desteklemek için geliştirilen program, iki ülke halkı arasındaki temasların artırılması, ekonomi ve iş dünyası arasında bağların güçlendirilmesi, eğitim ve kültür faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve her iki toplumda tarafsız bilgiye erişimin kolaylaştırılmasını hedefliyor.

Programı yürüten Konsorsiyum, Ermenistan’dan Civilitas Foundation (CF), Eurasia Partnership Foundation(EPF), Public Journalism Club (PJC), Regional Studies Center (RSC), Türkiye’den Anadolu Kültür, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Helsinki Yurttaşlar Derneği (hYD) ve Hrant Dink Vakfı’ndan oluşmaktadır.

 

Girişimciler Değişim Program Türkiye Delegasyonu şu isimlerden oluşuyor:

 

AD-SOYAD

KURUM

POZISYON

İhsan Elgin

Girişim Fabrikası

Direktör

Ozan Sönmez

KAUST

Direktör

Kazım Yalçınoğlu

ODTÜ TTO

Yönetim Kurulu Başkanı

Numan Numanbayraktaroğlu

212 LTD

Genel Müdür

Sezai Hazır

Habitat

Başkan

Başak Saral

Habitat

Genel Sekreter

Ömer Hızıroğlu

Inovent

Genel Müdür

Bengi Korkmaz

McKinsey

Ortak

Elmira Bayraslı

Forbes

Yazar

Arden Agopyan

CloudArena

Kurucu

Erhan Erkut

MEF Universitesi

Rektör Yardımcısı &Dekan

Berrak Kutsoy

Pegasus

Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı

Ece İdil Kasap

VİVEKA

Kurucu Ortak

Mehmet Emin Okutan

VİVEKA

Kurucu Ortak

Gürel Yıldız

 

Girişimci

Alper Şahin

 

Girişimci

Emir Anıl Özen

 

Girişimci

Can Nuhlar

 

Girişimci

Emirhan ÖZDEMİR

 

Girişimci

Atif Taftaf

 

Girişimci

Sinan Vatandaş

 

Girişimci

Ozge Akbulut

 

Girişimci

Sinem Duman

 

Girişimci

Bayram Berkay AKÇORA

 

Girişimci

Umutcan Duman

 

Girişimci

Mustafa Taylan Özbay

 

Girişimci

Yazdır

« Tüm Haberler