logo tobb logo tobbetu

TOBB-ETÜ Garaj Yenilikçi Anadolu Projesi … Uygulayıcı Kuruluş İmza Töreni Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.  
Haber resmi
30/07/2015 - Okunma sayısı: 2282

 

Ankara- Yenilenen Bireysel Genç Girişim (BiGG) Programının ve seçilen Uygulayıcı Kuruluşların girişimci adaylarına tanıtımı etkinliklerini de içeren “Uygulayıcı Kuruluş İmza Töreni”, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımlarıyla TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleştirildi.

TOBB-ETÜ Üniversitesi, TOBB-ETÜ Teknoloji Transfer Ofisi, TEPAV ve Garaj Girişimcilik Merkezi tarafından “1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı İlk Aşama Uygulayıcı Kuruluş” çağrısına yönelik hazırlanan GARAJ Yenilikçi Anadolu Projesi TOBB-ETÜ Rektörü Prof. Dr. Adem ŞAHİN tarafından atılan imza ile resmi olarak lanse edildi.

Bakan Fikri Işık, ülkede bilimin, teknolojinin ve girişimciliğin gelişmesi için her türlü katkıyı sağladıklarını belirterek, Teknogirişim Sermayesi Desteği programına büyük önem verdiklerini bildirdi. Söz konusu program kapsamında yüzlerce yeni şirketin kurulduğunu ve bu şirketlerin ülke için katma değer ürettiğini dile getiren Işık, programla bu yıl daha fazla kişiye destek vermek istediklerini söyledi.

Bireysel Genç Girişimciler, BİGG GARAJ-YAP sayesinde 14 ilde (Adana, Adıyaman, Ankara, Diyarbakır, Edirne, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kırklareli, Kilis, Mersin, Ordu, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ) kendilerine en yakın programı bulabilecek, TÜBİTAK 1512 ön başvurularını gerçekleştirebilecek, işlerini kurmak için ihtiyaçları olan mentorluk, eğitim ve yatırımı elde etme imkanı kazanabilecek ve TÜBİTAK’ın girişimcilere yönelik 150.000TL’lik hibe desteğinden faydalanabilecekler.

BİGG GARAJ YAP ile 14 ilde Ticaret ve Sanayi Odaları ve Borsalar ile , Üniversiteler, Teknoloji Transfer Ofisleri ve Teknoparklar ile Türkiye genelinde Amgen, Arvento, Garanti, General Electric, IBM, Intel, Istanbul Startup Angels, Koton, Monitise, Revo Capital, Reysaş, Smarts United, Unido, 212, 3TS içeren destek ağına ulaşabilecekler.

Başvuru için: garaj.org.tr

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler