logo tobb logo tobbetu

SAHA DİPLOMASİSİ ANILARI XI Vaşington Büyükelçiliği Birinci Müsteşarlığı - Türkiye Enformasyon Merkezi Direktörlüğü 1983-1985 | N. Murat Ersavcı
Haber resmi
20/09/2021 - Viewed 2662 times

 

 

Tahran’dan Vaşington’a:

İki yıl süren zorlu İran görevinden sonra, 1983 Ağustos’un son haftasında Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gitmek üzere Tahran’dan ayrıldım. Devam eden İran -  Irak savaşı nedeni ile gece karartması altındaki kentten kalkan uçak ile adeta bir “zaman yolculuğu” yaptım denilebilir. Sanki “Orta Çağ” dünyasından modern yaşama bir yolculuk.  Ertesi gün akşam saatlerinde Washington National Havalimanına inerken seyrettiğim kentin parlak ışıkları karartmaların devam ettiği Tahran’a göre ne büyük bir çelişki idi. Bombaların patlamadığı, silah seslerinin duyulmadığı olağan bir yaşamı ne kadar özlemişim. Ama gerçekten öyle mi?

Hava limanında beni karşılayan meslektaşım, yeni gelenler için yer ayırttıkları, merkeze hayli uzak “makul fiyatlı” bir otele bıraktı ve ertesi sabah göreve başlamak üzere bir servis aracının alacağını söyledi. (Bazı sağlık sorunları nedeni ile daha önce Tahran’dan Ankara’ya giden eşim Zeynep ve 3 yaşındaki oğlumuz dört hafta sonra bana katılacaklardı.)

 

Notun tamamına erişmek için tıklayınız.

Yazdır

« All News