ProjectsResearchersWorking Paper Series
Et ve Süt Sektörlerindeki Arz ve Fiyat Dinamikleri - Nasıl Bir Politika Çerçevesi Çizilmeli?
Et ve Süt Sektörlerindeki Arz ve Fiyat Dinamikleri - Nasıl Bir Politika Çerçevesi Çizilmeli?
Publication Date:18/12/2012

Değerlendirme Notu / Efşan Nas Özen & İdil Bilgiç Alpaslan


"Canlı hayvan ve karkas et ürünlerine uygulanan gümrük vergisi oranları, 2011 ve 2012’de yapılan artışlardan sonra ekim ayı sonunda yeniden arttırıldı. Kurban Bayramı’nın hemen sonrasında yapılan bu vergi artışı, et fiyatlarının başlangıçta  yükselmesine sebep olmuştu. Ancak bu vergi artışının daha derin etkilere yol açtığı ve açmaya da devam edebileceği görülmektedir. Bu yazı, et ve süt sektörlerinin birbirleri ile ilişkisini ele alarak, ithalat izinleri, gümrük vergileri ve yem fiyatlarındaki değişimlerin etkisini incelemektedir..."

Share:
tepav

The articles and opinions on the TEPAV website are solely those of the authors and do not represent the official views of TEPAV.

© TEPAV, all rights reserved unless otherwise stated.

Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Campus, Section 2, 06560 Söğütözü-Ankara

Phone: +90 312 292 5500

Fax: +90 312 292 5555

tepav@tepav.org.tr / tepav.org.tr

TEPAV is a non-profit, non-partisan research institution that contributes to the policy design process through data-driven analysis, adhering to academic ethics and quality without compromise.