Et ve Süt Sektörlerindeki Arz ve Fiyat Dinamikleri - Nasıl Bir Politika Çerçevesi Çizilmeli? Değerlendirme Notu / Efşan Nas Özen & İdil Bilgiç Alpaslan
"Canlı hayvan ve karkas et ürünlerine uygulanan gümrük vergisi oranları, 2011 ve 2012’de yapılan artışlardan sonra ekim ayı sonunda yeniden arttırıldı. Kurban Bayramı’nın hemen sonrasında yapılan bu vergi artışı, et fiyatlarının başlangıçta yükselmesine sebep olmuştu. Ancak bu vergi artışının daha derin etkilere yol açtığı ve açmaya da devam edebileceği görülmektedir. Bu yazı, et ve süt sektörlerinin birbirleri ile ilişkisini ele alarak, ithalat izinleri, gümrük vergileri ve yem fiyatlarındaki değişimlerin etkisini incelemektedir..."
- Et ve Sut Sektorlerindeki Arz ve Fiyat Dinamikleri Nasil Bir Politika Cercevesi Cizilmeli