logo tobb logo tobbetu

TEPAV Direktörü Sak, Türkiye’nin G20 Dönem Başkanlığı Ajandasını Değerlendirdi Zirve öncesi “Think 20” kapsamında biraraya gelen sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler arasında TEPAV da vardı.
Haber resmi
25/09/2013 - Viewed 3488 times

MOSKOVA - G20 2013 Liderler Zirvesi, 5-6 Eylül 2013 tarihlerinde Rusya’nın dönem başkanlığında  St. Petersburg’da düzenlendi. Zirve öncesi “Think 20” kapsamında önde gelen sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler, Moskova Ekonomi Yüksek Okulu evsahipliğinde Moskova’da biraraya geldiler. “Büyüme ve İstihdam İçin G20 İşbirliği“ temalı Think 20 toplantısına TEPAV da katıldı.

Etkinlik kapsamında yapılan “Brisbane Öncesi ve Sonrası Planlar, Beklentiler ve İhtimaller” adlı oturumda TEPAV Direktörü Güven Sak, Türkiye’nin G20 2015 dönem başkanlığı ajandasına ilişkin plan ve önceliklere değinirken; “St. Petersburg Zirvesi Öncelikleri” oturumunda ise TEPAV Analisti Sarp Kalkan tarafından “Büyümenin Ticaret Yoluyla Gerçekleştirilmesi”  başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.

G20 çalışmaları alanında faaliyet gösteren üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, başta Rusya, Avustralya ve Türkiye’den oluşan Troyka üyeleri olmak üzere ilgili paydaşlar arasında diyalog mekanizmasının geliştirilmesini sağladı. TEPAV, söz konusu diyalog mekanizmasını arttırmak ve Sherpa faaliyetlerini desteklemek için Aralık ayında Türkiye’yi  Sydney’de temsil edecek.

Related files

Guven Sak in Sunumu

Yazdır

« All News