ProjectsResearchersWorking Paper Series
Anayasa Mahkemesi’ni Eleştirmek ve Savunmak
Anayasa Mahkemesi’ni Eleştirmek ve Savunmak
Publication Date:07/02/2018

Politika Notu / Dr. Levent Gönenç

 


 

Anayasa Mahkemesi ve son zamanlarda verdiği kararlar yine gündemin üst sıralarını işgal ediyor. 1962 yılında faaliyete geçtiği günden bugüne, belki de Anayasa Mahkemesi’ni en çok tartışan ülkelerden biriyiz. Peki Anayasa Mahkemesi’ni neden bu kadar tartışıyoruz? Dünyada durum ne? Bu “Politika Notu”nda karşılaştırmalı gözlemlerden yola çıkarak anayasa mahkemelerinin, deyim yerindeyse, “savaş verdiği” iki “cephe”yi tanımlayıp Türkiye için dersler çıkarmaya çalışacağım.

 

Politika notuna erişmek için tıklayınız.

Share:
tepav

The articles and opinions on the TEPAV website are solely those of the authors and do not represent the official views of TEPAV.

© TEPAV, all rights reserved unless otherwise stated.

Söğütözü Cad. No:43 TOBB-ETÜ Campus, Section 2, 06560 Söğütözü-Ankara

Phone: +90 312 292 5500

Fax: +90 312 292 5555

tepav@tepav.org.tr / tepav.org.tr

TEPAV is a non-profit, non-partisan research institution that contributes to the policy design process through data-driven analysis, adhering to academic ethics and quality without compromise.