logo tobb logo tobbetu

TTGV’nin İnovasyon Raporuna TEPAV’dan “Biyoekonomik” Katkı… TEPAV’dan Aslankurt ve Memiş’e göre; Türkiye’nin, büyüyen biyoekonomide kendine niş alanlar yaratabilmesi kritik öneme sahip.
Haber resmi
24/04/2013 - Okunma sayısı: 3521

 

ANKARA - TEPAV, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV)’nın “Biyoteknoloji Sektörel İnovasyon Sistemi: Kavramlar, Dünyadan Örnekler, Türkiye'de Durum ve Çıkarımlar”  başlıklı raporuna katkı yaptı. Çalışmanın “biyoekonomi” bölümünü, TEPAV Analisti Selin Arslanhan Memiş ile TEPAV Araştırmacısı Bilgi Aslankurt hazırladı.

Biyoteknoloji alanının sektörel inovasyon sistemi açısından kavramsal değerlendirmesi ve farklı  ülkelerdeki uygulama örnekleri ile Türkiye için genel değerlendirme ve önerilerin yer aldığı çalışma, konularında uzman 24 akademisyen, araştırmacı ve özel sektör temsilcisinin katkıları ile hazırlandı. Çalışmanın tanıtım semineri ise 3 Nisan 2013 Çarşamba günü Ankara Ramada Plaza Otel'de gerçekleştirildi. Seminerde TEPAV Analisti Memiş de çalışmanın ilgili bölüme ilişkin bir sunum yaptı.

Memiş ve Arslankurt, raporda, “nüfus artışı, yaşlanma, kaynakların yetersizliği gibi faktörlerin etkisiyle artan ihtiyaçlara cevap olarak kullanımı birçok alanda hızla yaygınlaşan biyoteknoloji uygulamalarının dünyada büyüyen bir biyoekonomi oluşturduğuna” dikkat çekti. Bu çerçevede “söz konusu büyümenin farkında olan ve yol haritalarını buna göre şekillendiren gerek gelişmiş gerekse bazı gelişmekte olan ülkelerde biyoteknolojinin ekonomiye etkisinin hissedilebilir derecede arttığı” kaydedilirken, “Türkiye’nin büyüyen biyoekonomide kendine niş alanlar yaratabilmesi kritiktir” dendi.

Rapora ulaşmak için tıklayınız.

Haberle ilgili dosyalar

Selin Arslanhan Memis in Sunumu

Medyada

DUNYA

Etiketler: Biyoteknoloji,

Yazdır

« Tüm Haberler