logo tobb logo tobbetu

Kamu-Özel Sektör Diyaloğunun Güçlendirilmesi Projesi’nin İstanbul etabı başladı GİZ, TEPAV ve İstanbul Planlama Ajansı'nın iş birliğiyle yürütülecek proje ile İstanbul'daki gıda sistemlerinin şoklara karşı dayanıklılığının geliştirilmesine odaklanılacak.
Haber resmi
16/09/2021 - Okunma sayısı: 2146

 

 

Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında; Adana’da başlayan, Gaziantep ile devam eden "Kamu-Özel Sektör Diyaloğunun Güçlendirilmesi Projesi"nin İstanbul ayağı, İstanbul Planlama Ajansı (İPA) ev sahipliğinde 14 Eylül 2021 Salı günü İstanbul’da düzenlenen imza töreni ile resmi olarak başladı. İmza törenine Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) Türkiye Portfolyo Yöneticisi Cihanser İmren Kuru, GİZ Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi (PEP) Program Direktörü Alberto Vega-Exposito, İPA Başkanı Emrah Şahan, TEPAV Kurucu Direktörü Güven Sak ve proje paydaşlarının temsilcileri katıldı.

GİZ Türkiye Portfolyo Yöneticisi Cihanser İmren Kuru, GİZ içinde oluşturulan PEP portföyünü kısaca tanıttıktan sonra GİZ’in Türkiye’deki faaliyetleri hakkında bilgiler sundu. Ardından söz alan GİZ PEP Program Direktörü Alberto Vega-Exposito TEPAV ile birlikte Kamu-Özel Sektör Diyaloğunun Güçlendirilmesi Projesi’nin İstanbul’daki kısmında gıda sistemlerinin daha sürdürülebilir, dayanıklı ve dar gelirli kesimler tarafından daha karşılanabilir bir hale getirilmesine odaklanılacağını ifade etti. Exposito ayrıca, bu süreçte İstanbul’un 2050 vizyonu için çalışan İPA ile işbirliği içinde olacaklarını ve projenin stratejik doğrultuların belirlenmesi amacıyla somut sonuçlar üreteceğini de belirtti.

Exposito’nun ardından söz alan TEPAV Kurucu Direktörü Güven Sak, İstanbul’da gıda sistemlerine odaklanılırken küresel gelişmelerin de göz önüne alınacağını ve kentte yaşam maliyetlerinin düşürülmesinin çalışmanın önemli öncülleri arasında olduğuna değindi.

Son olarak söz alan İPA Başkanı Emrah Şahan ise İPA’nın henüz 1,5 yıldır faaliyette olmasına rağmen şu ana kadar 2.500 kişi - kurum ve 400’den fazla akademisyenle çalıştığını belirtti. Gıda sistemlerinin İstanbul’un her alanda ve her anlamda dayanıklılığı için çok önemli olduğunu ifade edip bu alanda kurulan işbirliği için GİZ ve TEPAV’a teşekkürlerini ileterek, sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından GİZ, TEPAV ve İPA arasında gıda sistemlerinin şoklara karşı dayanıklılığının artırılmasına yönelik projeyle ilgili Mutabakat Zaptı imzalandı.

Yazdır

« Tüm Haberler