logo tobb logo tobbetu

TEPAV ve Dünya Bankası Bilgi Merkezi 1 Yaşında Merkez'in 1. yıldönümü, "Türkiye Ekonomisindeki Dönüşüm Süreci: Bilgi Kaynakları ve Politika Deneyimlerine Artan Gereksinim" konulu toplantıyla kutlandı.
14/11/2007 - Okunma sayısı: 1595 Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Dünya Bankası Bilgi Merkezi'nin 1. yıldönümü "Türkiye Ekonomisindeki Dönüşüm Süreci: Bilgi Kaynakları ve Politika Deneyimlerine Artan Gereksinim" konulu toplantıyla kutlandı. Toplantıya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, TEPAV Direktörü Güven Sak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TEPAV - Dünya Bankası Bilgi Merkezi'nin geçtiğimiz bir yıl içinde ülkemizde kalkınmayla ilgili kaynak arayanların başvurduğu ilk adres haline geldiğini söyledi. "TEPAV, Dünya Bankası'nın ülkemizde özel sektör gelişimine yönelik faaliyetlerine aktif katkı sağlamaktadır" diyen Hisarcıklıoğlu, geçen yıl hazırlanan yüksek eğitim sektörü raporu, işveren talepleri ile üniversitelerdeki eğitim arasındaki uyumsuzlukları ortaya çıkararak, Banka'nın eğitim sektörü stratejilerine önemli bir girdi sağlandığını kaydetti. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu bütün bu çabaların Türkiye'de artık özel sektöre yönelik politikaların ezbere değil, bilgiye dayalı olarak belirlenmesine yönelik olduğunu ifade ederek, politikaların tasarım sürecine bundan sonra da aktif olarak katkı sağlamaya devam edeceklerini ve bu çerçevede uzun zamandır ihtiyacını vurguladıkları ikinci nesil reformların tasarımında aktif rol almak istediklerini ifade etti.

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau da konuşmasında, TEPAV ile yaptıkları işbirliğinden kendilerinin de memnun olduklarını söyledi. Türkiye ekonomisinin son yıllarda büyük atılımlar yaptığını söyleyen Zachau, artık ikinci nesil reformlara ihtiyaç duyulduğunu, bu amaçla Hükümet'in reformları sürdürmesinin önemine dikkat çekti. Ulrich Zachau ekonomi yönetimi ve finans sektörünün durumunun iyi olduğunu, bu durumun uluslararası arenada, Türkiye'nin kredi notunu yükselttiğini kaydederek, ‘Türkiye ekonomisi şu anda iyi olmasına karşılık gelecek yıl dünya piyasalarında beklenmedik gelişmeler olabilir. Bunun sorumlusu tabii ki Türkiye değildir. Ancak mevcut özerk kurumları, iyi ekonomi yönetimi ile bunu en az zararla atlatacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

TEPAV Direktörü Güven Sak ise konuşmasında ikinci nesil reformların mutlaka gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekti. Birinci nesil reformlarla sorunsuz özelleştirme, enflasyon ve kur politikası gibi adımların atıldığını kaydeden Sak, ikinci nesil reform paketi ile, hayatın bir çok alanında yeniliklerin sağlanacağını dile getirdi. Güven Sak dış dünyanın beklentilerinin de bu yönde olduğuna dikkat çekerek, "Yeni dönemin öncelikleri hızını kesmeden kaybedenlerin acısını hafifletmek, tempolu büyüme sürecinin devamını sağlamak, küresel ekonomiyle daha sağlıklı biçimde bütünleşmek. Ancak alışık olmadığımız bir iktisadi süreçten geçiyoruz. Bu dönemde malumata ve analitik çalışmalara dayanan politika önerilerine ihtiyaç var" dedi.

 

Yazdır

« Tüm Haberler