logo tobb logo tobbetu

Mısır Rekabet Kurumu'na TEPAV'da Eğitim... TEPAV, Rekabet Kurumu ile işbirliğinde Mısır Rekabet Kurumu yetkililerine 5 günlük bir eğitim gerçekleştirecek.
Haber resmi
31/12/2010 - Okunma sayısı: 2005

ANKARA - Rekabet Kurumu ve TEPAV, 3-7 Ocak 2011 tarihleri arasında Mısır Rekabet Kurumu'ndan gelecek yetkililere Ankara'da eğitim verecek. Türkiye Rekabet Kurumu uzmanları tarafından gerçekleştirilecek eğitimlerde pazara giriş ve arzla ilgili konulardan kartellere, ihalelerde danışıklı hareketten rekabet savunuculuğuna kadar çok çeşitli konu başlıkları ele alınacak.

Eğitim programının 3 Ocak 2011 Pazartesi günü TEPAV'da yapılacak açılış toplantısında TEPAV Direktörü Güven Sak ile Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı birer konuşma yapacak. Konuşmaların ardından eğitim programına geçilecek ve eğitimler ilk günün ardından Rekabet Kurumu'nda gerçekleştirilecek.

Eğitimler kapsamında gerçekleştirilecek oturum başlıklarından bazıları şöyle:

"Pazara Giriş/Arzla İlgili Konular, Rekabetçi Etkiler , Per Se Yasaklar, Kartel Yapısı, Düzenlemeler, Caydırma, Kartellerin Tespiti, Pazar Özellikleri, Kırmızı Bayraklar, İstikrarlı Karteller, İhalelerde Danışıklı Hareket, Yatay Anlaşmalar, Antitröst Analizinde Per se Kuralı ve Haklı Sebep Kuralı, Pişmanlık Programları, İnceleme Başlatılması, Hakim Durum ve Tekel Hukuku ve Ekonomisi, Yeniden Satış Fiyatı Belirlenmesinin Ekonomisi, Ekonomi Teorileri, Ampirik Kanıtlar, Ağ Endüstrileri ve Sektör Düzenleyicileriyle İlişkiler, Dikey Anlaşmalar, Rekabet Savunuculuğu, Uluslararası İşbirliği, Ticaret ve Rekabet, Rekabet Kurumunda Uluslararası İlişkiler Biriminin Rolü."

Eğitimlerin ardından Mısır Rekabet Kurumu yetkililerine bir törenle sertifikaları verilecek.

 

Haberle ilgili dosyalar

Program

Medyada

HURSES

Etiketler: TRIPP, Rekabet,

Yazdır

« Tüm Haberler