logo tobb logo tobbetu

Ankara'da Genç Girişimcilik İçin Yol Haritası Belirlendi TEPAV, TOBB-ETÜ ile birlikte Başkent'te genç girişimciliğin desteklenmesine yönelik hedef ve eylemler içeren bir strateji belgesi hazırladı.
Haber resmi
11/05/2011 - Okunma sayısı: 4007

ANKARA - TEPAV ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ)'nin yürüttüğü bir projeyle, Başkent'te genç girişimciliğin desteklenmesine ilişkin yol haritası çıkarıldı. "Ankara'da Genç Girişimciliği Destekleme Stratejisi (AGGDS)"yle kentte girişimciliğin öncelikle AR-GE ve yenilik içeren alanlar ile bilişim, savunma sanayi, kongre ve sağlık turizmi, eğitim sektörlerinde desteklenmesi hedefleniyor. Bu çerçevede verilecek desteklerde Ankara'nın kırsal bölgelerinin de ele alınması amaçlanıyor.

Çalışma, TOBB ETÜ Sosyal Politikalar Araştırma Merkezi'nin TEPAV ve Ankara Genç Girişimciler Kurulu ile işbirliğinde ve Ankara Kalkınma Ajansı'nın finansal desteğiyle yürüttüğü 3 aylık bir proje kapsamında hazırlandı. Belgede, Ankara'nın genç girişimci potansiyelinin yerel ekonominin hizmetine sunulabilmesi için 10 temel stratejik hedef altında 32 faaliyet adımı belirlendi. Böylelikle orta vadede Ankara'nın girişimci potansiyelinin geliştirilmesiyle bölgenin istihdam yapısına olumlu katkı yapılması, uzun vadede ise girişimcilik kavramının gelişerek bir kültür halini alması amaçlanıyor.

İlk hedef: Orta akıl yaratma

Belgede yer alan hedeflerin başında Ankara'nın genç girişimci potansiyelini harekete geçirecek yönetişimin sağlanması konusu yer aldı. Kent'te ortak aklın oluşması ve konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşların koordinasyon içerisinde çalışması için bir yönetişim mekanizması kurulacak. Bu çerçevede "Ankara Girişimcilik Koordinasyon Kurulu" oluşturulacak; kamu kurumları, oda ve borsalar, sivil toplum kuruluşları, finansal kurumlar ve politikacılar ile yüz yüze görüşmeler yapılacak; stratejiler paylaşılarak fikir alışverişi ve işbirliği sağlanacak.

Destekler analiz edilip yenileri oluşturulacak

Çalışmada, finansmana ilişkin ise girişimciliğe yönelen kaynakların ve bu kaynakların etkinliğinin arttırılması, risk sermayesi ve melek yatırımcı ağı gibi alternatif finansman kaynaklarının geliştirilmesi, genç girişimcilerin bankacılık sektörünün sunduğu finansman kaynaklarına daha kolay erişmesi hedefleri belirlendi. Strateji belgesinde yer alan diğer hedefler ise girişimciliğe yönelik tanıtım ve eğitim faaliyetlerinin yaygınlaştırılması, girişimcilerin doğru bilgiye hızla ve güncel bir şekilde ulaşabilmesini sağlayacak bilgi destek merkezlerinin oluşturulması, girişimciliği kolaylaştırıcı ve destekleyici yasal düzenlemeler ile yeni mekanizmaların hayata geçirilmesi, genç girişimcilere mekân desteğinin arttırılması oldu.

"Ankara'nın rekabet gücünü arttırır"

Proje Yürütücüsü Nilüfer Kaya Kanlı, girişimciliğin çok sayıda üniversiteyi, teknoparkı ve eğitimli genç nüfusu barındıran Ankara'da etkin bir şekilde desteklenmesinin, kentte üretilen katma değeri ve kentin rekabet gücünü önemli ölçüde artıracağını ifade etti.  Ankara Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Üner Karabıyık ise faaliyetlerin önceden üzerinde uzlaşılmış stratejik bir plan doğrultusunda uygulanmasının önemli fırsatların yakalanmasını sağlayacağını vurguladı ve Kurul içinde stratejik hedeflere yönelik çalışma grupları oluşturacaklarını belirtti.


 

 

Etiketler: Girişimcilik,

Yazdır

« Tüm Haberler