logo tobb logo tobbetu

TEPAV Avrupa Kalkınma Günleri’nde … “Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da Kadın Girişimciliği ve İnovasyon ile Ekonominin Yeniden Şekillendirilmesi” adlı panele TEPAV evsahipliği yapacak.
Haber resmi
12/10/2012 - Okunma sayısı: 1506

 

ANKARA - Avrupa Kalkınma Günleri kapsamında TEPAV, Info Dev ve Un Women işbirliğinde “Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da Kadın Girişimciliği ve İnovasyon ile Ekonominin Yeniden Şekillendirilmesi” adlı bir panel düzenlenecek.

TEPAV Direktörü Güven Sak’ın panelist olduğu panelde, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlendirilmesi ve Toplumsal Cinsiyet Programı Genel Müdür Yardımcı John Hendra moderatörlük yapacak. Diğer panelistler Finlandiya Uluslararası Kalkınma Bakanı Heidi Hautala; Mısır Kalkınma Fonu Direktörü Ghada Waly; AB Komisyonu, Kalkınma ve İşbirliği Genel Müdür Yardımcı Marcus Cornaro; Dawood Capital Management Limited CEO’su Tara Dawood ve Info Dev Program Direktörü Valerie D'Costa olacak.

16 Ekim’de yapılacak panelde tartışılacak konu başlıkları;

- Kadınların ekonomiye bütünüyle katılamaması, kadın işsizliği, kadınların işgücüne katılımının düşük olması, kadınlar tarafından başlatılan/yönetilen girişimlere yönelik uygun bir iş ortamının bulunmaması,

- Bölgede kadınların ekonomiye katılım oranının düşüklüğü ile ekonomik model ve inovasyon eksikliği arasındaki ilişki,

- Ulusal/bölgesel düzeyde faaliyet gösteren kurumların inovasyon aracılığıyla girişimcilik faaliyetlerine katkısı, bu konuda Türkiye’nin deneyimleri,

- Bölgedeki politik yapının kadınların ekonomiye katılımındaki etkileri olarak belirlendi.

Panelde kadınlara yönelik inovasyon ve girişimciliği destekleyen politikalarla kadınların da ekonomik gelişmelere erkeklerle eşit düzeyde katılabilmesi için atılması gereken adımlar, ulusal kalkınmayı destekleyen kurumların, insan kaynağının ve altyapının güçlendirilmesi için gerekli politika önerileri geliştirilmeye çalışılacak.

Avrupa Kalkınma Günleri 16-17 Ekim günlerinde Brüksel’de yapılacak. 2012 yılı için “Sürdürülebilir Büyümenin Desteklenmesi” (Supporting Inclusive and Sustainable Growth)  konusunu ana tema olarak belirlendi.

Avrupa Kalkınma Günleri

Avrupa Komisyonu tarafından organize edilen Avrupa Kalkınma Günleri, uluslararası ilişkiler ve kalkınma işbirliği konusunda Avrupa’nın öncül forumudur. 2006 yılından beri organize edilmektedir. Bu süre içinde Belçika, Portekiz, Fransa, İsveç ve Polonya Avrupa Kalkınma günlerine evsahipliği yapmıştır.

Avrupa Kalkınma Günleri küresel çapta bir katılımla gerçekleştirilmektedir. 60 milyar euro’luk bir değeri temsilen 1500 organizasyondan 6000 katılımcı biraraya gelmektedir. Desmond Tutu, Kofi Annan, Muhammad Yunus, Salem Fayyad, Jacques Chirac, Ibrahim Mo, Morgan Tsvangirai, Rajendra K. Pachauri, Richard Branson, George Soros, Dominique Strauss-Kahn ve Wangari Maathai geçmiş Avrupa Kalkınma Günleri’ne katılan önemli liderler arasındadır.

Yazdır

« Tüm Haberler