logo tobb logo tobbetu

Üç Pulitzer’li Gazeteci Tom Friedman, TEPAV’da… The New York Times’ın ünlü yazarı, “Seçimlerden Sonra ABD ve Dünyamız" konulu toplantıda konuşacak.
Haber resmi
26/11/2012 - Okunma sayısı: 3431

 

ANKARA - Üç Pulitzer ödülü sahibi ABD’li gazeteci Tom Friedman, 29 Kasım 2012 Perşembe günü TEPAV’da, seçimlerin ardından ABD’nin dünya ile ilişkilerinin diplomatik ve ekonomik alanda ne yönde ilerlemesini beklediğini anlatacak.

The New York Times’ta köşe yazarlığını sürdüren Friedman, TEPAV tarafından düzenlenecek “Seçimlerden Sonra ABD ve Dünyamız" başlıklı toplantıda konuşacak. Ünlü gazeteci, konuşmasında ABD’nin İsrail, Suriye ve Irak ile ilişkileri ve “Arap Baharı” konusundaki değerlendirmeleri başta olmak üzere ABD’nin Çin ve Hindistan gibi ülkelerle ekonomik ilişkileri ile küreselleşmedeki duruma bakışını da katılımcılarla paylaşacak.

Thomas Friedman kimdir?

ABD’nin en önemli gazeteci ve yazarlarından olan Tom Friedman, şu an The New York Times’ta köşe yazarlığı görevini sürdürüyor. Üç Pulitzer ödülü sahibi Friedman, kariyerine 1981’de aynı gazetede başladı. 1982’de Beyrut’a, Şefliğine 1984’te de Kudüs’e büro şefi olarak atanan Friedman; takip eden yıllarda Washington bürosunda baş ekonomi muhabiri ve Beyaz Saray muhabiri olarak çalıştı. Tom Friedman, 1995’te aynı gazetede köşe yazıları yazmaya başladı. İlk Pulitzer ödülünü 1983’te Lübnan’dan geçtiği, ikinci ödülünü ise 1988’de İsrail’den bildirdiği haberlerle alan ABD’li gazeteci, son Pulitzer ödülünü de 2002’de köşe yazılarıyla kazandı. Ayrıca Friedman’ın ödül kazanmış pek çok kitabı da bulunuyor. Bunların sonuncusu 2005’te yayımlanan “Dünya Düzdür: 21’inci Yüzyılın Kısa Tarihi” isimli kitabıdır. Friedman, 2004 yılında Kraliçe II. Elizabeth tarafından fahri “Order of the British Empire” unvanına layık görüldü. Lisans öğrenimini Brandeis’da tamamlayan Friedman’ın Oxford Üniversitesi’nden de lisansüstü derecesi bulunuyor.

Davetiyeye ulaşmak için tıklayınız.

Yazdır

« Tüm Haberler