logo tobb logo tobbetu

Türkiye ve Balkan Ülkeleri İçin Sanayi Politikası Araç Seti Tasarlama… TEPAV - OECD Sanayi Politikası Çalıştayı’nın ikincisi İstanbul’da yapıldı
Haber resmi
20/06/2014 - Okunma sayısı: 1950

İSTANBUL- TEPAV ile OECD’nin birlikte düzenlediği sanayi politikası toplantılarının ikincisinde “Balkan Ülkeleri ve Türkiye İçin Sanayi Politikası Araç Seti Tasarlama” raporu tartışıldı.

TEPAV’ın ev sahipliğinde 18-19 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan toplantıya 6 Balkan ülkesi (Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Karadağ) ve Türkiye’den Kalkınma Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra The Central European Free Trade Agreement (CEFTA), Avrupa Komisyonu (EC), OECD ve TEPAV yetkilileri katıldı. Katılımcılar OECD’nin hazırlamış olduğu “Batı Balkanlar ve Türkiye İçin Sanayi Politikası Araç Seti Taslağı”nı değerlendirdi.

Batı Balkanlar ve Türkiye’deki sanayi politikaları yaklaşımlarının karşılaştırılması ile başlanan toplantıda, bu yaklaşımlar arasındaki benzerlik ve farklılıklar saptanarak bölgesel işbirliği için potansiyel alanlar tartışıldı. Toplantının ikinci gününde ise sanayi politikası sürecini beş ana aşamada ele alan taslağın, çerçeve analiz/teşhis, vizyon oluşturma, politika tasarımı, uygulama ve izleme ile değerlendirme bölümleri incelendi.

TEPAV - OECD Sanayi Politikası Çalıştayı’nın birincisi Ocak 2014’te “Balkan Ülkelerinde Yeni Sanayi Politikası” başlığıyla yapılmıştı.

Bu toplantılar kapsamında, özel sektörün gelişmesi için uygun ortamın nasıl sağlanacağına ilişkin bir yol haritası belirleme amaçlanıyor.  Bu yol haritasına, geçmişte başarı sağlayan sanayi politikası örneklerine ek olarak günümüzün hızla değişen ekonomik koşulları ve katılımcı ülkelerin tecrübeleri de girdi sağlıyor.

Yazdır

« Tüm Haberler