logo tobb logo tobbetu

Barika-i hakikat müsademe-i efkârdan çıkar TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak: “Paraya değil uzmana ihtiyacımız var”  
Haber resmi
20/08/2019 - Okunma sayısı: 5054

 

ANKARA, (EGİAD Yarın Dergisi, Röportaj: Seda Gök) - TEPAV’ın internetteki tanıtım sayfası bu cümle ile sizi karşılıyor. Aslında var olma nedenini de ne güzel özetliyor.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), veriye dayalı politika analizi yapmak ve politika tasarım sürecine katkı sağlamak üzere TOBB önderliğinde bir grup işadamı, bürokrat ve akademisyen tarafından 2004 yılında kurulan bir düşünce kuruluşu.

Ekonomi politikaları konusunda hizmet veren TEPAV’ın Direktörü Prof. Dr. Güven Sak, Türkiye’nin önümüzdeki dendi coğrafyası içerisinde o coğrafyayı daha iyi tanıyacak uzmanlara ihtiyacı olduğunu söylüyor. Prof. Sak, “Türkiye’de uzmanlaşmış kişilere daha fazla ihtiyaç var, bizim burada paradan çok dünya meselelerini takip eden, çevre ülkelerde ne olduğunu bilen, coğrafya ve tarihten haberdar, akademik altyapıyı güçlendirmeye ihtiyacımız var.” diyor.

İlk günden beri TEPAV’ın içinde olan ve hatta bir anlamda ‘hafızası’ konumundaki Prof. Dr. Sak, “Düşünce kuruluşları elbette ki özgür bırakılmalı ki ortadaki sorunlara ilişkin farklı fikirler, farklı yaklaşımlar birbiriyle yarışabilsin, hepsi görünür hale gelebilsin, bir yarışma ortamı oluşsun.” diyor. Prof. Dr. Sak ile TEPAV’ın kuruluş hikâyesi üzerinden Türkiye’deki düşünce kuruluşları gerçeğine ve Türkiye ekonomisine ışık tuttuk.

 

Röportajın tamamına erişmek için tıklayınız.

 

Bu röportaj EGİAD Yarın Dergisinin 62. sayısında yayınlanmıştır.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler