logo tobb logo tobbetu

Gençten Gence - P2P ve Hackathon Yarışmalarına başvurular devam ediyor Son başvuru tarihleri 25 ve 27 Aralık 2019
Haber resmi
17/12/2019 - Okunma sayısı: 4230

 

 

Gençliğin radikalleşme karşısındaki kırılganlığını azaltmak amacıyla, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi katkıları ve ABD Ankara Büyükelçiliği desteği ile “Türkiye’nin Terörizmle Mücadelesi: Gençlik Boyutu” başlıklı proje TEPAV tarafından yürütülmektedir. Bu kapsamda, şiddete varan aşırıcılıkla mücadelede en iyi uluslararası pratikleri göz önünde bulundurarak, özellikle siber uzayda çevrimiçi radikalleşmeyi besleyen aşırıcı terör örgütlerinin mesajlarıyla mücadeleyi hedef alan başvurular, “Gençten Gence-P2P” ve “Hackathon” yarışmalarında değerlendirilecektir.

Gençten Gence-P2P yarışmasında, gençlerin kendi çevrelerinde uygulamalı projeler geliştirmesine olanak sağlamanın yanı sıra, gençleri bir araya getirerek, aralarında mevzubahis konuya ilişkin farkındalığın geliştirilmesi amaçlamaktadır. Gençliğin radikalleşme karşısındaki kırılganlığını azaltmak amacıyla Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üniversite öğrenci topluluklarının teşvik edilmesiyle, bu yarışmada uygulamalı projeler geliştirilecektir. Katılımcılar, şiddete varan aşırıcılığa ilişkin farkındalık yaratma ve karşı anlatı geliştirme gibi kendi projelerini yürütürken maddi desteğe de sahip olacaklardır. Düzenleme komitesi tarafından yapılan ön elemeyi müteakip dörder kişiden oluşan yedi gruba, yürütecekleri proje karşılığında belgelendirmeleri suretiyle azami 1.000 Amerikan Doları maddi destek sağlanacaktır.

Hackathon yarışmasında ise; bilgisayar bilimleri ve bilişim teknolojileri alanındaki uzmanların ve lisans ve lisansüstü öğrencilerin katılımıyla, şiddete varan aşırıcılık çalışmalarına yönelik kolay uygulamaların ve yazılımların geliştirilmesi hedeflenmektedir. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde düzenlenecek 24 saatlik Hackathon’da, katılımcılar ürünlerini geliştirecek ve sunacaklardır. Yenilikçilik, kolaylık, alandaki acil bir ihtiyaca cevap verebilme ve pratik düzeyde kullanılabilecek olma kriterlerine göre en iyi uygulama yarışmayla belirlenecektir.

Proje hakkında detaylı bilgi ve yarışma başvuruları için tıklayınız.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler