logo tobb logo tobbetu

Türkiye-Yunanistan görüşmeleri hangi şartlarda başlayacak? Doğu Akdeniz Krizindeki son gelişmeler Habertürk Televizyonu HT360 programında değerlendirildi.
Haber resmi
25/09/2020 - Okunma sayısı: 2351

 

 

Afşin Yurdakul’un moderatörlüğünde, vakfımız AB Çalışmaları Merkezi Direktörü Nilgün Arısan Eralp, Avrupa Demokrasi Vakfı (EFDBrussels) Kıdemli Danışmanı Demir Murat Seyrek ve EDAM Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ülgen’in katıldığı Habertürk televizyonu HT360 programında “Doğu Akdeniz Krizi”ndeki son gelişmeler değerlendirdi.

Nilgün Arısan Eralp,  24-25 Eylül’de yapılması beklenen ve Türkiye’ye uygulanması olası yaptırımların ele alınacağı AB liderler zirvesinin 1-2 Ekim’e ertelenmesi ile taraflar arasında gerek NATO çerçevesinde başlayan teknik görüşmeler, gerek Yunanistan ve Türkiye arasında başlayacağı ilan edilen istikşafı diyalog için zaman kazanılmış olduğunu vurguladı.

Arısan Eralp, söz konusu haber programda kendisinin başından beri taraflar arasında bir diyalogun başlayacağı yönünde umutlu olduğunu ve AB’den Türkiye’ye ciddi yaptırımlar beklemediğini belirtti.  Bunun AB ve Türkiye arasındaki karşılıklı bağımlılığın yanı sıra başka unsurlara da dayandığını ifade eden Arısan Eralp, AB açısından siyasi ve hukuki bağlayıcılığı olmayan Sevilla haritasının ortaya çıkmasının bir bakımdan faydalı olduğunu, öne sürülen iddiaların ne kadar gerçek dışı olduğunun ortaya çıktığını ifade etti.  Programın tüm katılımcıları Türkiye’nin haklılığının kabul edilmesi için diplomasi dilinin kullanılmasını vurguladılar.

 

Bu röportaj 23 Eylül 2020 tarihinde Habertürk kanalı HT360 programında yayınlanmıştır. Programı izlemek için tıklayınız.

Nilgün Arısan Eralp'in konuşmasını izlemek için tıklayınız.

Etiketler: Doğu Akdeniz krizi,

Yazdır

« Tüm Haberler