logo tobb logo tobbetu

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketini 'Dünya Ligi'ne çıkarıyoruz! TOBB öncülüğünde, TEPAV ve TOBB-ETÜ işbirliğinde, Vodafone sponsorluğunda bu yıl yedincisi düzenlenen “Türkiye 100 Programı” başvuruları başladı.
Haber resmi
26/03/2021 - Okunma sayısı: 3312

 

 

Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerini belirlemek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) işbirliğinde düzenlenen ve bu yıl Vodafone sponsorluğunda yedincisi gerçekleştirilecek olan “Türkiye 100 Programı” başvuruları başladı.

Türkiye 100 nedir?

Türkiye’nin hızlı büyüyen şirketlerini belirlemek üzere ilk kez 2011 yılında Türkiye 25 Programı olarak gerçekleştirilmiş, izleyen yıllarda ise Türkiye 100 olarak devam etmiştir. Programın temel amacı, girişimciler için rol model olabilecek firma sayısının artmasına katkı sunmaktır.

Türkiye 100 Programında temel değerlendirme kriteri, şirketlerin brüt satış gelirlerindeki büyüme performansıdır. Bu çerçevede yedinci Türkiye 100 listesi, başvuran firmaların 2017-2019 dönemindeki satış gelirlerinin kümülatif artış hızına göre belirlenecektir.

Türkiye 100 listesinde yer almaya hak kazanan şirketlerin kamuoyuna açıklanmasıyla birlikte, büyümelerini devam ettirmeleri için gerekli unsurlardan biri olan görünürlük, yazılı ve görsel basında Türkiye 100 şirketleri hakkında çıkan haberler sayesinde, söz konusu şirketlerin yeni ortaklara, müşterilere ve tedarikçilere erişimi kolaylaşacaktır.

Bu yıl programa sponsor olan Vodafone Business, başvuruda bulunan tüm işletmelere "Veri Odaklı SMS" çözümünü, programda ilk 100'e giren işletmelere ise "Facebook ve Instagram Reklam Hizmeti" ile birlikte "E-Ticaret Hizmet Paketi"ni ücretsiz sunacak. Vodafone Business, bu ücretsiz ürün ve hizmetlerle, "Türkiye 100" programına katılan ve programı kazanan işletmelere toplam 12 milyon TL değerinde fayda sağlamış olacak.

Önceki yıllarda Türkiye 100

Bugüne kadar gerçekleştirilen Türkiye 100 programları çerçevesinde Türkiye’nin hızlı büyüyen firmalarının öne çıkan özellikleri şunlardır:

  • Hızlı büyüyen şirketler ağırlıklı olarak İstanbul’da faaliyet göstermektedir. Ancak Trabzon’dan Antalya’ya, Tekirdağ’dan Van’a kadar pek çok şehir hızlı büyüyen firmalarıyla Türkiye 100’de temsil edilme fırsatı bulmuştur.
  • Önceki yıllarda Türkiye 100’ün birincileri Kahramanmaraş, Ankara, Antalya ve Aydın illerinden çıkmıştır. Bu firmaların ortalama büyüme performansları yüzde 5489’dur.
  • Türkiye 100 / 2018 listesinde yer alan şirketler satış gelirlerini ortalama olarak yüzde 511, çalışan sayılarını ise yüzde 86 oranında artırmıştır. Bu firmaların yüzde 63’ü ihracat yaptığını belirtmiştir.
  • Kadın CEO’ların temsili yüzde 10’un altındadır. Kadın çalışanların toplam çalışanlara oranı ortalama yüzde 27,9 seviyesindedir.
  • Türkiye 100 listesindeki 74 şirketin en yetkili kişileri üniversite ve üzeri eğitim seviyesine sahiptir.

 

Türkiye 100 / 2020 listesi için tıklayınız.

 

Detaylı bilgi ve başvuru yapmak için tıklayınız.

Etiketler: Türkiye 100,

Yazdır

« Tüm Haberler