logo tobb logo tobbetu

Din ve siyaset arasındaki sınır ne? TEPAV OAS Direktörü Prof. Dr. Hilmi Demir Habertürk televizyonu “Nedir Ne Değildir?” programına konuk oldu.
Haber resmi
02/05/2021 - Okunma sayısı: 2838

 

 

Habertürk kanalında Mehmet Akif Ersoy tarafından sunulan “Nedir Ne Değildir?” programına konuk olan TEPAV Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Enstitüsü (TEPAV OAS)  Direktörü Prof. Dr. Hilmi Demir ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün İslam'da adalet olgusu, Z kuşağının dindarlık algısı, cemaatlerin İslam'daki yeri ve Dijitalleşen dünyada inanç konularını ele aldılar.

Programda son zamanlarda yaşanan ve sosyal medyada gündem olan bir kadının camiye alınmaması da gündeme geldi. Hilmi Demir: “Camiye alınmama olayının olduğu Mihrimah camii’ni Mihrimah Sultan yaptırdı. Düşünebiliyor musunuz, bir kadının yaptırdığı camiye bir kadın konmuyor. Ne demek Allah'ın evine bir kadını sokmamak? Müslüman toplumları bugün temsil sorunu yaşıyor. Herkes kafasına göre yasaklardan bahsediyor. Türkiye zihniyet olarak selefiliğe savruluyor” dedi. Demir ayrıca sosyal medyada atılan tweetler hakkında da şunu söyledi.  "Toplumda din yorgunluğu var. Bunu yaratanlar da sosyal medyadan paylaşıyor. Okuyunca şok oldum, çok üzüldüm. Sadece laik-seküler tarafı değil AK Parti'ye oy verenleri de rencide ediyor."

Programın diğer konuğu Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün de "Bu tarz söylemlerin Türk toplumunda hiçbir karşılığı yok. İnsanlarda 'Nasıl bir yerde nefes alıp veriyoruz?' duygusu oluşturur. Gündemi böyle sözlerin belirlemesi bizlere haksızlık" diyerek görüşlerini ifade etti.

 

Habertürk televizyonunda yayınlanan 30 Nisan 2021 tarihli “Nedir Ne değildir?” programını izlemek için tıklayınız.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler