logo tobb logo tobbetu

Hızlı Tüketim Ürünleri Perakendeciliğinde Dönüşüm ve Sektörün Geleceği Türkiye'deki yapısal dönüşüme ışık tutacak, "Hızlı Tüketim Ürünleri Perakendeciliğinde Dönüşüm ve Sektörün Geleceği" toplantısı yapıldı.
29/12/2005 - Okunma sayısı: 3953 Açılış konuşmalarını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Rekabet Kurumu Başkanı Mustafa Parlak'ın yaptığı toplantıda, TEPAV | EPRI Direktörü Güven Sak "Türkiye'de Yapısal Dönüşüm ve Perakende Sektörü" konulu bir sunum yaptı. TEPAV'ın yürüttüğü TOBB, Rekabet Kurumu ve Dünya Bankası projesi, "Hızlı Tüketim Malları: Rekabet Koşulları ve Politikalar" çalışması Rekabet Uzmanı Aydın Çelen tarafından sunuldu. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Metin Ercan'ın kayıtdışı ekonomi ve perakende sektörü üzerine sunum yaptığı toplantı, Rekabet Uzmanı Tarkan Erdoğan'ın "Sıcak Gündem: CarrefourSA/Gima ve Migros/Tansaş Devralmaları" sunumu ile devam etti.

 

Tartışma oturumunda gündemdeki büyük mağazalar yasa tasarısı, geleneksel perakendecilerin durumu, perakendeci - tedarikçi ilişkileri, devralmalar sonrası rekabet ve sektörün geleceği konuları tartışıldı.

TEPAV | EPRI, sektörün önde gelen isimleri, konunun uzmanları ve kamu temsilcilerini bir araya getiren bu yuvarlak masa toplantısıyla başlattığı perakende sektörü projesinde, sektör dinamiklerinin bilimsel metotlarla incelenmesini ve tüm tarafların görüşlerinin alınmasıyla şekillenecek politika önerileri yapılmasını amaçlamaktadır. Bu kapsamda geliştirilecek öneriler sektörde rekabetçi yapının korunması, yeni giriş engellerinden kaçınılması ve kaybedenleri daha verimli hale getirecek yöntemler geliştirilmesi üzerine odaklanacaktır.

Etiketler: Rekabet,

Yazdır

« Tüm Haberler