logo tobb logo tobbetu

Toplumsal kutuplaşma arttı mı? TEPAV OAS Direktörü Prof. Dr. Hilmi Demir Habertürk televizyonu “Olaylar ve Görüşler” programına konuk oldu.
Haber resmi
07/07/2021 - Okunma sayısı: 2806

 

 

 

Habertürk kanalında Serap Belet ve Muharrem Sarıkaya tarafından sunulan “Olaylar ve Görüşler” programına konuk olan TEPAV Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Enstitüsü (TEPAV OAS)  Direktörü Prof. Dr. Hilmi Demir, Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Ergur, ODTÜ Sosyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Kalaycıoğlu ve Araştırmacı Bekir Ağırdır, muhafazakârlık ve milliyetçilikteki değişimleri, yeni seçmen davranışları ve anketlerin sokağın nabzını yansıtıp yansıtmadığı konularını ele aldılar.

Hilmi Demir, TEPAV tarafından yapılan saha araştırmasından örnekler göstererek, toplumda farklı kimliklere ve yaşam tarzlarına karşı mesafenin sanılanın aksine büyük bir kutuplaşmayı yansıtmadığını dile getirdi. 7200 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmada toplumda Suriyeli göçmenlere karşı bir mesafeden bahsedilebileceğini söyleyen Demir, buna karşın Alevilere ve farklı yaşam ve inanç tarzlarına karşı bir hoşgörü bulunduğunu söyledi. Demir, Türkiye’de özellikle genç kuşaklarda muhafazakârlık ve milliyetçilik algısının değişime uğradığını, gençlerin farklı yaşam tarzları ile daha kolay iletişim kurduğunu ifade ederek  “TEPAV’da yaptığımız kamuoyu araştırmaları yüzde 50-yüzde 50 bölünerek kutuplaşmış bir topluma işaret etmiyor, demokrasi ve laiklik konusunda geniş bir mutabakat görünüyor” dedi.

 

 

Habertürk televizyonunda yayınlanan 3 Temmuz 2021 tarihli “Olaylar ve Görüşler” programını izlemek için tıklayınız.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler