logo tobb logo tobbetu

Suriyeli ve Afgan Göçü, Altındağ’da Yaşanan Olayların Nedenleri TEPAV OAS Direktörü Prof. Dr. Hilmi Demir Habertürk televizyonu “Nedir Ne Değildir?” programına konuk oldu.
Haber resmi
16/08/2021 - Okunma sayısı: 2192

 

 

Habertürk kanalında Mehmet Akif Ersoy tarafından sunulan “Nedir Ne Değildir?” programına konuk olan TEPAV Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Enstitüsü (TEPAV OAS)  Direktörü Prof. Dr. Hilmi Demir Türkiye’de göç sorununu ele aldı.

Mehmet Akif Ersoy, Ankara Altındağ ilçesinde yaşanan Suriyeli göçmenlere yönelik şiddet olayları konusundaki görüşlerini Prof. Dr. Hilmi Demir’e sordu. Demir, Altındağ’da yaşanan olayları kınayarak suçun şahsiliğinin esas alınması gerektiğini, suçluların yakalandığını ve tüm Suriyelilerin suçlu görülmemesi gerektiğini belirtti.  Demir, bu olayların Altındağ’da Suriyeli göçmen nüfusun yoğunlaştığı Önder, Ulubey ve Alemdağ mahallerini ilgilendirdiğini ve bu mahallelerde mekânsal yoğunlaşma yaşandığını ifade etti.  Suriyelilerin kontrolsüz olarak belli bölgelerde yoğunlaştığını ve gettoların oluştuğunu, bu nedenle de burada yaşayan insanlarla çatışmalar yaşandığını, bu konuda da birçok çalışmanın bulunduğunu da sözlerine ekledi. Mekânsal yoğunlaşma ve gettolaşmanın, bu bölgelerde yıllarca yaşan yoksul insanlarda, ekonomik nedenlerle korku yarattığını da dile getirdi.

 

»Habertürk televizyonunda yayınlanan 12 Ağustos 2021 tarihli “Olaylar ve Görüşler” programını izlemek için tıklayınız.

»Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği adına TEPAV tarafından yürütülen “İstanbul’da Savaş Sonrası Suriye Gettoları” başlıklı projenin final raporuna erişmek için tıklayınız.

»TEPAV tarafından hazırlanan “Syrians and Post-War Ghetto in Turkey” başlıklı değerlendirme notuna erişmek için tıklayınız.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler