logo tobb logo tobbetu

Kasım ayında internet üzerinden yapılan kartlı harcamalar bir önceki yıla göre yüzde 87 arttı TEPAV Kartlı Harcamalar Bülteni 29. sayısı yayımlandı.
Haber resmi
13/12/2021 - Okunma sayısı: 1064

 

Kasım ayında kartlı harcamalar geçen aya göre tutar olarak yüzde 8, işlem adedi olarak ise yüzde 0,5 artmıştır. 26 harcama grubunun 2/3’ünde artış gerçekleşmiştir. Elektrik-elektronik eşya ve bilgisayar en fazla artan harcama grubu olurken, kamu/vergi ödemeleri, hizmet sektörleri, yapı malzemeleri, hırdavat, nalburiye ve sigorta harcamaları da yüksek oranlı artışlar kaydetmiştir. Diğer taraftan, eğitim/kırtasiye/ofis malzemeleri, konaklama ve araba kiralama harcamaları da düşüş gösteren kalemler olmuştur.

Kartlı harcamalar Kasım ayında yıllık bazda yüzde 69 artış kaydetmiştir. Harcama gruplarına göre bakıldığında, Kasım ayında müteahhit işleri dışındaki kalemlerin tamamında yıllık olarak artış gözlenmiştir. En yüksek artışlar kumarhane/içkili yerler, havayolları, konaklama, kamu/vergi ödemeleri, kuyumcular, yemek, seyahat acenteleri/taşımacılık ve diğer hizmetlerinde görülmüştür.

Kasım ayında internet üzerinden ve mektupla/telefonla yapılan alışverişlerin payı yüzde 37’dir. Salgınla birlikte önem kazanan online alışverişler Kasım ayında da yüksek oranda artmıştır;  internet üzerinden yapılan alışverişlerin yıllık artışı yüzde 87’ye, mektupla/telefonla yapılan işlemlerinki ise yüzde 66’ya ulaşmıştır.

 

Bültene erişmek için tıklayınız.

 


Yazdır

« Tüm Haberler