logo tobb logo tobbetu

“Rusya’ya Uygulanan Yaptırımlar” Rusya- Ukrayna savaşı sonrası Rusya’ya uygulanan yaptırımlar TEPAV’da konuşuldu.
Haber resmi
13/06/2022 - Okunma sayısı: 2756

 

 

ANKARA - Rusya’ya karşı uygulanan ekonomik yaptırımların ticaret, yatırımlar, mali sektörler ve Rusya ile iş yapan iş çevreleri bakımından halihazırdaki etkilerinin ele alındığı “Rusya’ya Uygulanan Yaptırımlar” başlıklı panel 10 Haziran 2022 Cuma günü TEPAV’da gerçekleştirildi.

Ekonomik yaptırımlardaki son gelişmeler ve mevcut uygulamaların ele alındığı paneli, özel sektör temsilcileri, kamu bürokrasisi ve akademi dünyasından yüzün üzerinde dinleyici takip etti.

Rusya-Ukrayna savaşı ile yaşanan gelişmeler siyasi, iktisadi, insani ve jeopolitik yönleri itibarıyla yeni tartışmaları da beraberinde getirmektedir. Bu tartışmalar, özellikle Rusya’nın bu eylemine karşı özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ülkeleri ve Birleşik Krallık tarafından uygulamaya konulan çok yönlü “yaptırımlar” konusu etrafında odaklanmaktadır. Uygulanmaya konulan ekonomik yaptırımların sadece bu ülkeleri ve Rusya’yı etkilemekle kalmayıp, Rusya ile yoğun iş, ticaret ve yatırım ilişkisi içinde olan Türkiye gibi üçüncü ülkelerde de doğrudan ve dolaylı etkiler yaratmaktadır.

TEPAV Ticaret Çalışmaları Merkezi Direktörü Büyükelçi Bozkurt Aran’ın moderatörlüğündeki panele DEİK Türkiye-Rusya İş Konseyi Başkan Yardımcısı Didar Sevdil Yıldırım, Ziraat Bankası Uyum Dairesi Başkanı Ahmet Burak Erkol, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve AB Genel Müdür Yardımcısı Atilla Bastırmacı, Ticaret Bakanlığı Türk Cumhuriyetleri ve BDT Ülkeleri Daire Başkanı Hakkı Barutçu, Ticaret Bakanlığı Uzmanı Emrecan Erdoğan ve TEPAV G20 Çalışmaları Merkezi Direktörü Doç Dr. Sait Akman katıldı. Konuşmacılar, mevcut ekonomik yaptırımların kapsamı, geleceği, ticaret ilişkileri, bankacılık sektörü, para ve sermaye hareketleri bakımından sonuçları ve etkisi konularında sunumlar yaptılar. Etkinlik dinleyicilerden gelen soruların cevaplanmasıyla tamamlandı.

Yazdır

« Tüm Haberler