logo tobb logo tobbetu

“Kentsel Koalisyonlar ve Mekanizmalar İş Birliği: İstanbul ve Berlin Örneği” TEPAV, İPM ve İKV tarafından ortaklaşa yürütülen ve CATS Network tarafından fonlanan projenin üçüncü ve son raporu yayımlandı.
Haber resmi
25/11/2022 - Okunma sayısı: 1948

 

 

TEPAV, İstanbul Politikalar Merkezi (İPM) ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV)  tarafından ortaklaşa yürütülen ve CATS Network tarafından fonlanan “Küresel Sorunları Yerel İş Birliği ile Aşmak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Örneği” Projesi’nin “Kentsel Koalisyonlar ve Mekanizmalar İş Birliği: İstanbul ve Berlin Örneği” başlıklı üçüncü ve son raporu Kasım 2022’de yayımlandı.

Üçüncü ve son rapor, İstanbul ve Berlin arasındaki iklim değişikliğinin kırılgan gruplara etkisi bağlamında iş birliği olanaklarını politika önerileri üzerinden ortaya koymayı amaçlamaktadır. Nitel araştırma yöntemine dayanılarak hazırlanan bu rapor, temel olarak üç ana kısımdan oluşmaktadır. Raporun birinci kısmında kentler arasında kurulacak iş birliğinin kent politikaları bağlamındaki yerine değinilmektedir. Raporun ikinci kısmında İstanbul ve Berlin Belediyelerinin iklim değişikliği ve kırılgan gruplar özelindeki mevcut durumu; demografi, sosyoekonomik, çevre ve yönetişim parametreleri üzerinden karşılaştırmalı olarak analiz edilmektedir. Raporun üçüncü ve son kısmında ise İstanbul ve Berlin Belediyeleri arasında iş birliği kurulabilecek politika önerilerine yer verilmektedir.

 

 

Projenin İngilizce dilinde hazırlanan raporuna erişmek için tıklayınız.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler