logo tobb logo tobbetu

The50’de Türk restoranları neden hiç birinci olmadı? Değerlendirme Notu / Meryem Doğan
Haber resmi
20/07/2023 - Okunma sayısı: 2801

 

 

Her yıl dünyanın en iyi restoranlarını açıklayan “The World’s 50 Best Restaurants” a.k.a the50, geçtiğimiz haziran ayında Valencia’da 2023 yılının “en iyi” 50 restoranını ilan etti.

Mutfak çevrelerince büyük önem taşıyan the50, Michelin Zone’da yer almayan ülkeleri de kapsayarak uluslararası mutfak çevrelerince bir otorite konumuna gelmeyi başarmıştır. Dünyanın pek çok yerindeki restoran deneyimlerini değerlendirerek her yıl açıkladığı listeye dahil eden the50, kuşkusuz restoranların prestijini artıran bir etki yaratmakta ve uluslararası bilinirliğini artırmaktadır. Ayrıca konuyla ilgili çok fazla çalışma olmasa da yapılan çalışmaların tamamı, Michelin Rehberi, the50 gibi listeler ve rehberler, turistlerin dikkatini çekmekte ve bölgedeki restoran seçimlerinde sıkça başvurulan kaynaklar arasında yer almaktadır.

Valencia’daki büyük galanın hemen öncesinde Türkiye’den Türk Tutak’ın 66. ve Neolokal’in 63. sırada yer aldığı 51-100 restoran listesi açıklandı.

Türkiye’nin ilk füzyon mutfağı olan Changa Restaurant, 2002’de, yani listenin açıklandığı ilk yıl, İstanbul’dan 39. sırada yer almıştır. Ödülü aldığı yıl 3. yaşını kutlayan Changa, 1999 yılından 2016’ya Türkiye’de fine-dining mutfağın atası olarak tarihe geçmiş ve the50’de rekorunu kıran herhangi bir Türk restoranı henüz olmamıştır.

İlk 50’ye giren diğer bir Türk restoranı ise 2018 yılında, 44. sırada yer alan Mikla Restaurant’tır. Kuruluşundan 13 yıl sonra listeye giren Mikla’nın ardından ilk 50’ye giren Türk restoran olmamıştır.

 

Değerlendirme notunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler