logo tobb logo tobbetu

“İkinci nesil reform çalışmaları ivedilikle başlatılmalı” Atılım Üniversitesi Maliye Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hakkı Hakan Yılmaz, TEPAV için hazırladığı raporda 2023 yılında deprem ve seçimle birlikte kamu maliyesinde yaşanan gelişmeleri alınan mali tedbirler ve ek bütçe teklifi ile birlikte değerlendirdi.
Haber resmi
21/07/2023 - Okunma sayısı: 2978

 

 

 

Atılım Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakkı Hakan Yılmaz, TEPAV için hazırladığı “2023 Yılı Mayıs Ayı Merkezi Yönetim Bütçe ve Kamu Finansmanı Sonuçlarının Mali Tedbirler Ve Ek Bütçe Çerçevesinde Değerlendirilmesi” başlıklı raporda 2023 yılında deprem ve seçimle birlikte kamu maliyesinde yaşanan gelişmeleri alınan mali tedbirler ve ek bütçe teklifi ile birlikte değerlendirdi.

Deprem ve seçim sürecinin etkisiyle başlayan ve genişleyen harcama artışının gelir artışlarının üzerinde olması nedeniyle bütçe açığının artmakta olduğuna dikkat çekilen raporda, bu durumun kamu finansmanı üzerindeki baskıyı artırdığı ifade edilerek gelir artışları kadar yapısal reform alanlarına ilişkin tartışmalarda kamu harcama programlarının gözden geçirilmesi ve uzun dönemdir ertelenen ikinci nesil reform çalışmalarına başlanmasının kritik önem taşıdığı kaydedildi.

Raporda, deprem etkisi ve harcama artırıcı politika kararlarının MYB’ye etkisi hesaplanarak alınan mali tedbirlerle birlikte 2023 yılsonu bütçe tahminleri Mayıs sonu bütçe sonuçları dikkate alınarak analiz edildi.

 

Rapora buradan ulaşabilirsiniz.

Yazdır

« Tüm Haberler