logo tobb logo tobbetu

TEPAV, ESRI ile teknik iş birliği anlaşması imzaladı Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Ekonomik Bilimsel Araştırma Enstitüsü (ESRI) ile bölgesel ekonomik ortaklığın ve entegrasyonun teşvik edilmesi amacıyla iş birliği anlaşması imzaladı.
Haber resmi
27/12/2023 - Okunma sayısı: 1977

 

 

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Ekonomik Bilimsel Araştırma Enstitüsü (ESRI) ile 25 Aralık 2023 tarihinde Ankara’da teknik iş birliği anlaşması imzaladı.

Bölgesel ekonomik ortaklığı ve entegrasyonu teşvik etmek üzere hayata geçirilen iş birliği kapsamında, bölge genelinde ticaret ve e-ticaret politikalarının geliştirilmesi, KOBİ’lerin entegrasyonu, yoksulluğun azaltılması ve kamu sektörü reformu, sürdürülebilir kentsel dönüşüm ve belediye hizmetleri ile teknik mesleki eğitimle ilgili en iyi uygulamaların paylaşılması amaçlanıyor. Bu çerçevede, başta teknik yardım projeleri olmak üzere ortak araştırmaların yürütülmesi, çalıştay ve konferans benzeri bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi, eğitim programlarının organize edilmesi ve ortak yayınlar yapılması hedefleniyor. Anlaşma, bölgesel ekonomik kalkınma stratejilerine bilimsel destek sunmayı da öngörüyor.

ESRI hakkında

1964 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren ve Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı'na bağlı bir düşünce kuruluşu olan Ekonomik Bilimsel Araştırma Enstitüsü (ESRI), Azerbaycan’ın ekonomik ve sosyal kalkınma stratejilerine yönelik bilimsel çalışmaların yanı sıra uygulamaya ilişkin politika önerileri de sunuyor.

Etiketler:

Yazdır

« Tüm Haberler