logo tobb logo tobbetu

TEPAV’dan Bütçe İzleme Bülteni TEPAV, temel makroekonomik verilerdeki gelişmelerin bütçe tahminleri üzerindeki etkisi ile mali performansın değerlendirilmesinde bütçe dengesi, bütçe harcamaları ve bütçe gelirlerine ilişkin gelişmeleri analiz etmek amacıyla üçer aylık dönemlerle Bütçe İzleme Bülteni yayımlayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı verilerini esas alan bültende, TEPAV tarafından izleyen döneme ilişkin projeksiyonları da kapsayacak şekilde yapılan değerlendirme ve öngörüler yer alacak.
Haber resmi
12/02/2024 - Okunma sayısı: 2220

 

Son yıllarda ekonomide gözlemlenen yapısal bozulmalar nedeniyle maliye politikası bağlamında bütçe harcamalarında esnekliğin kaybolması, bunun yanı sıra seçim döneminde bütçe harcama tabanını kalıcı bir şekilde genişleten düzenlemeler, yüksek enflasyon, kur şokları ve doğal afetler gibi etkenlerin bütçeye yansımaları dikkate alındığında bütçenin ve bir bütün olarak da genel devlet kapsamında kamu maliyesinin izlenmesi daha da önemli bir hale geldi.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), bu kapsamda üçer aylık dönemlerle TEPAV Bütçe İzleme Bülteni yayımlayacak. Geçmiş dönemde TEPAV bünyesinde hazırlanan Mali İzleme çalışmalarının devamı niteliğinde olan bülten, makro verilerdeki gelişmelerin bütçeye yansıması ile alınan politika kararlarını da dikkate alarak ileriye yönelik projeksiyonları içerecek.

Temel makroekonomik verilerin bütçe üzerindeki etkisi ile bütçe harcamaları, bütçe gelirleri ve bütçe dengesine ilişkin gelişmeleri analiz etmek amacıyla TEPAV tarafından yapılan değerlendirme ve öngörülere de yer verilecek Bütçe İzleme Bülteni, temel olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı verileri esas alınarak hazırlanacak.

İlk sayısında 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Sonuçlarının değerlendirildiği bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Yazdır

« Tüm Haberler