logo tobb logo tobbetu

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas TOBB ve TEPAV yetkilileriyle buluştu Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve heyeti, Türkiye ziyareti kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Kurucu Direktörü Güven Sak ile bir araya geldi.
Haber resmi
06/03/2024 - Okunma sayısı: 1811

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Kurucu Direktörü Güven Sak, Türkiye ziyareti kapsamında Ankara’da temaslarda bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve heyeti ile buluştu.

Görüşmede, 7 Ekim'de başlayan çatışmaların Gazze ve Batı Şeria'da yol açtığı yıkım sonrasında, bölgenin ekonomik ve sosyal olarak yeniden toparlanması ve yeniden inşası konuları ele alındı. Ayrıca, 2010 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan ve Türkiye’nin yurt dışındaki ilk organize sanayi bölgesi olma özelliğini taşıyan Cenin Organize Sanayi Bölgesi projesinin güncel durumu ile özellikle Filistin'in yeniden toparlanma sürecinde projenin ülke ekonomisine sağlayacağı katkılar da konuşuldu.

Yazdır

« Tüm Haberler