logo tobb logo tobbetu

“AB-Türkiye ilişkilerinde esas sorun karşılıklı güvensizlik” Bu sene dokuzuncusu düzenlenen “Delphi Ekonomi Forumu” kapsamında gerçekleşen “Türkiye: AB Katılım Sürecinden Stratejik Ortaklığa” başlıklı panele konuşmacı olarak katılan TEPAV AB Çalışmaları Merkezi Direktörü Nilgün Arısan Eralp, AB tarihinde ilk defa müzakerelere başlayan bir aday ülkenin Birlik ile ilişkilerinin nitelik değiştirdiğini söyleyerek AB ve Türkiye ilişkilerindeki asıl sorunun karşılıklı güvensizlik olduğuna dikkat çekti.
Haber resmi
22/04/2024 - Okunma sayısı: 429

 

 

TEPAV AB Çalışmaları Merkezi Direktörü Nilgün Arısan Eralp, 10-13 Nisan 2024 tarihleri arasında, Yunanistan’ın Delphi kasabasında dünyanın gündemindeki önemli sorunları çeşitli yönleriyle ele almak ve değerlendirmek amacıyla bu sene dokuzuncusu düzenlenen “Delphi Ekonomi Forumu” kapsamında gerçekleştirilen “Türkiye: AB Katılım Sürecinden Stratejik Ortaklığa” başlıklı panele konuşmacı olarak katıldı.

AB Dış İlişkiler Servisi Direktörü Angelina Eichhorst, Avrupa Parlamentosu Araştırma Servisi, Dış İlişkiler Başkanı Elena Lazarou, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bölümü Öğretim Üyesi ve Eliamep araştırmacısı Doç. Dr. Ioannis Grigoriadis ve Londra Metropolitan Üniversitesi Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Erdi Öztürk’ün de konuşmacı olduğu panelde, konu farklı yönleriyle ele alındı.

Eralp, panelde yaptığı konuşmada AB tarihinde ilk defa müzakerelere başlayan bir aday ülkenin Birlik ile ilişkilerinin nitelik değiştirdiğini belirterek ilişkilerdeki dönüm noktasının ne olduğu ile bu noktaya gelinmesinde AB ve Türkiye’nin rollerini irdeledi. Konuşmasının sonunda ilişkilerde esas sorunun karşılıklı güvensizlik olduğunu vurgulayan Eralp, bu sorunun giderilmesi için atılması gereken adımları sıralayarak bu süreçte Kıbrıs sorununun çözümünün önemine dikkat çekti.

 

“Delphi Ekonomi Forumu” kapsamında gerçekleşen “Türkiye: AB Katılım Sürecinden Stratejik Ortaklığa” başlıklı paneli buradan izleyebilirsiniz.

Etiketler: AB-Türkiye,

Yazdır

« Tüm Haberler