logo tobb logo tobbetu

TEPAV'dan Yeni Yayın: Karadeniz'in Entegrasyonu İçin Abhazya Çalışmanın bulguları, Gürcistan, Rusya, AB ve Türkiye’den üst düzey yetkilileri ve uzmanlarının bir araya geldiği "Abhazya'ya Yönelik Kullanılmayan Bölgesel Açılım - Girişim Olanakları" başlıklı panelde tartışıldı.
17/12/2009 - Okunma sayısı: 2647 ANKARA - TEPAV Dış Politika Analisti Dr. Burcu Gültekin Punsmann tarafından yazılan "Karadeniz'in entegrasyona için Abhazya" baslıklı bilgi notu TEPAV-ORSAM ortak yayını olarak basıldı. Çalışmanın bulguları, Gürcistan, Rusya, AB ve Türkiye'den üst düzey yetkilileri ve uzmanlarının bir araya geldiği "Abhazya'ya Yönelik Kullanılmayan Bölgesel Açılım-Girişim Olanakları" başlıklı panelde 16 Aralık'ta tartışıldı.

Prof. Dr. Erol Taymaz'ın yönettiği panele, AB Kafkasya Özel Temsilcisi, Peter Semneby, Bizim Gürcistan-Özgür Demokratlar Partisi başkanı Irakli Alasania, Rostov Na Danu Üniversitesi Tarih Fakültesi dekanı Nikolay Trapsh ve TOBB ETÜ'den Doç. Dr. Mitat Çelikpala katıldı. Konuşmacılar Abhazya'ya yönelik ‘açılım-girişim' politikalarının gereğini vurgulayarak, insan ve malların serbest dolaşımı için iletişim kanallarının açılmasına imkan verecek pragmatik yaklaşımların oluşturulması çağrısında bulundular. Konuşmalarda Türkiye'nin Gürcü ile Abhazalar arasında güven arttırmayı hedefleyen çabalara önemli bir katkıda bulunma potansiyeline sahip olduğu dile getirildi.

"Karadeniz'nin Entegrasyonu İçin Abhazya" başlıklı çalışma yeni başlatılan yayın serisinin ilk sayısı ve Abhazya calışmalarına bir giriş niteliğini taşıyor. Bilgi notu serisinin hedefi Türkiye ve çevresinde yazılı kültürde olmayan, sözlü olarak konuşulan meseleleri kağıda dökmek, veri sunarak tartışmalara analitik bir boyut kazandırmak. Abhazya hakkındaki ilk bilgi notu belli bir zaman aralığındaki gelişmeleri, içerideki ortamı tasvir etmeyi amaçlıyor.

Etiketler: Karadeniz, Kafkasya,

Yazdır

« Tüm Haberler