logo tobb logo tobbetu

TEPAV'dan Vatandaş Karneleri Eğitim Programı Kent konseylerine yönelik olarak düzenlenen program 27-31 Mart günleri arasında gerçekleştirilecek.
03/03/2010 - Okunma sayısı: 2233 ANKARA - TEPAV, kent konseylerinin temel işlevlerinden biri olan kentsel politikaların izlenmesi ve vatandaşların sürece dahil edilmesine yönelik olarak 27-31 Mart 2010 tarihleri arasında "Vatandaş Karneleri Eğitim Programı" gerçekleştirecek.

Kent konseylerine yönelik olan eğitim, vatandaş karnesi yönteminin geliştiricisi olan Hindistan Banglore'daki Public Affairs Centre Başkanı Dr. Samuel Paul ve İcra Direktörü Dr. Sita Sekhar tarafından verilecek. Eğitim programına 7-8 kent konseyinden yaklaşık 30 kişilik bir katılım bekleniyor. Arıca, Maliye Bakanlığı, DPT, İçişleri Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği gibi kuruluşlar için 10 kişilik bir kontenjan ayrıldı.

Vatandaş Karneleri…

İlk kez Hindistan'da geliştirilen ve pek çok ülkede kullanılan vatandaş karneleri, yerel düzeyde kamu hizmet sunumunun iyileştirilmesinde etkili olduğu kanıtlanmış izleme ve değerlendirme araçları olarak tanımlanıyor.

Türkiye'de vatandaş karneleri uygulamasının, yerel hizmetlere ilişkin hizmet kullanıcıları olarak vatandaşların algılarının ortaya çıkarılması ve yerel düzeyde sivil toplumun, hizmet sunumunun kalitesi üzerinden, kamu yöneticileriyle diyaloga girmesine yardımcı olması konusunda fayda sağlayacağı düşünülüyor.

Haberle ilgili dosyalar

Vatandas Karnesi Egitim Programi

Yazdır

« Tüm Haberler