logo tobb logo tobbetu

Dünya Bankası’nın Enerji Raporu TEPAV'da Tanıtıldı "Doğu Avrupa ve Orta Asya'da Enerji Görünümü" raporunu Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Kıdemli Enerji ve Altyapı Departmanı Yöneticisi Kardi Nyman sundu.
07/04/2010 - Okunma sayısı: 2318 ANKARA- TEPAV'da düzenlenen toplantıda, Dünya Bankası tarafından hazırlanan "Doğu Avrupa ve Orta Asya'da Enerji Görünümü" raporu, Dünya Bankası Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Kıdemli Enerji ve Altyapı Departmanı Yöneticisi Kardi Nyman tarafından tanıtıldı.

Toplantının açılışında konuşan Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, enerji yatırımları konusunda krizin ardından çok büyük fırsatlar olduğuna dikkat çekerek, "Dünya Bankası olarak Türkiye'nin enerji stratejisini destekliyoruz" dedi.

Kari Nyman ise sunuşunda, önümüzdeki 10 yıl içerisinde 3.3 trilyon dolarlık enerji yatırımı yapılmaması halinde Doğu Avrupa ve Orta Asya'nın enerji darboğazıyla karşı karşıya kalacağına dikkat çekti.

Sunuşunun Türkiye'ye ilişkin bölümünde, elektrik dağıtımı özelleştirmelerinin olmayacağını düşündüklerini açıklayan Nyman, "Şu anda çok iyi işleyen bir sistem var. Sitemin yarısı özelleştirilmiş durumda. Özelleştirmeler devam edecek. Bir sonraki adım elektrik üretiminin özelleştirmesi olacak. Maliye Bakanınız 60 bin megavatlık bir kurulu gücün özelleştirilmesinden bahsetmişti. Satılığa çıkarılacak olan hidroelektrik kapasitesini biliyoruz. Türkiye'de özel sektör için cazip" şeklinde konuştu.

Etiketler: Enerji,

Yazdır

« Tüm Haberler