logo tobb logo tobbetu

TEPAV, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü Üyesi Ülkelerden Genç Diplomatları Ağırladı TEPAV Direktörü Sak: "Türkiye, son 30 yılda gösterdiği performansla bölgedeki en önemli ekonomilerden biri haline geldi"
Haber resmi
09/06/2010 - Okunma sayısı: 2156 ANKARA- Karadeniz Ekonomik İşbirliği Genç Diplomatlar Eğitim Programı çerçevesinde Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan'dan bir grup genç diplomat TEPAV'ı ziyaret etti.

TEPAV Direktörü Prof. Dr. Güven Sak genç diplomatlarla yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik dönüşümü, Karadeniz'deki işbirliği olanakları ve TEPAV'ın Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgede yürüttüğü çeşitli projeleri anlattı.

Türkiye'nin son 30 yılda gösterdiği performansla bölgedeki en önemli ekonomilerden biri haline geldiğini vurgulayan Sak, ekonomik alanda hayata geçirilecek politikaların bölge gerçeklerini giderek daha fazla ön planda tutmasının zorunlu olduğunu ve son yıllarda Türkiye'nin değişen dış politika tercihlerinin de bu çerçevede ele alınması gerektiğini ifade etti. Sak Karadeniz havzasının değişen küresel dinamiklerle transit rotası olarak büyük önem kazanabileceğini belirterek, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nde yer alan ülkelerin ekonomik ve siyasal profillerindeki farklılıkların işbirliğini güçleştirdiği uyarısında bulundu. Bu koşullar altında ikili ve üçlü işbirliği seçeneklerinin daha gerçekçi sonuçlar ortaya koyabileceğini ifade eden Sak, özel sektörün geliştirilmesinin bölgede ortaya çıkan fırsatların değerlendirilmesinde kilit rol oynayacağını vurguladı.

Sak, Türkiye ve Karadeniz havzasındaki ekonomik gelişmelere ilişkin bu analizlerin ardından katılımcılara İpek Yolu, sınır kapılarının modernizasyonu, sınır ötesi turizm kümelenmesi, serbest ekonomik bölgeler ve yönetişim alanında kapasite inşası konularında TEPAV'ın yürüttüğü projelere ilişkin bilgi verildi.

Haberle ilgili dosyalar

Turkey in the Wider Black Sea

Etiketler: Karadeniz,

Yazdır

« Tüm Haberler