logo tobb logo tobbetu

TEPAV Afgan Kaymakamları Eğitiyor Vardak İli kamu yöneticilerinin yönetim becerilerinin geliştirilmesine yönelik olarak verilen İyi Kamu İdareciliği Eğitimi 12 Hazirana kadar devam edecek.
Haber resmi
10/06/2010 - Okunma sayısı: 2537

ANKARA- TEPAV, Vardak kamu yöneticilerinin yönetim becerilerinin geliştirilmesine yönelik olarak İyi Kamu İdareciliği Eğitimi veriyor.

Vardak İl İmar Ekibi faaliyetleri kapsamında verilen eğitime Vardak kaymakamları, vali yardımcısı ve Afganistan Yerel Yönetimler Bağımsız İdaresinden 14 kişilik bir heyet katılıyor.

12 Haziran'a kadar devam edecek eğitim kapsamında yolsuzluk ve yolsuzlukla mücadele; insan hakları ve demokrasi; çağdaş yönetim ve liderlik konuları işlenecek.

Heyet Ankara'daki programın ardından Vardak'ın kardeş şehri olan Kayseri'ye geçerek Kayseri Valiliği tarafından hazırlanan eğitim programına devam edecek ve 16 Haziran'da Türkiye'den ayrılacak.

PRT
Afganistan'ın 34 ilinden biri olan Vardak'ta 2006 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyeti adına Dışişleri Bakanlığı tarafından İl İmar Ekibi ( Provincial Reconstruction Team-PRT) faaliyetleri yürütülüyor. İl İmar Ekibinin amacı ulusal kıstaslar temelinde Türkiye tarafından hazırlanacak projelerle BMGK kararları, NATO'nun Afganistan'daki genel hedefleri ve Afganistan'ın yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında, yerel halkın ihtiyaçlarına paralel olarak Vardak ili sınırlarında bulunan Afgan halkının kalkınmasına destek vermek, altyapı faaliyetlerine yardımcı olmak, ilin idari ve güvenlik kapasitesini geliştirmek ve etkinliğini artırmak. Afganistan'da çeşitli ülkeler tarafından yürütülen 26 PRT bulunuyor. Vardak PRT bunlar arasında sivil yönetime sahip tek birim.

TRIPP
İyi Kamu İdareciliği eğitimi, TEPAV Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (Training and Research Institute for Public Policy - TRIPP ) tarafından veriliyor. TRIPP geçtiğimiz dönemde Kazakistan, Moğolistan, Tacikistan, Kırgızistan, Azerbeycan, Moldova ve Gürcistan heyetlerine de farkı konularda eğitim verdi.

Etiketler: TRIPP,

Yazdır

« Tüm Haberler