logo tobb logo tobbetu

TEPAV’da Transatlantik Akademi’nin Son Raporu Tartışıldı "Sıfır Noktasına İnmek: Türkiye, Komşuları ve Batı" başlıklı rapor, yazarları Ahmet Evin, Kemal Kirişçi, Ronald H. Linden ve Nathalie Tocci tarafından tanıtıldı.
Haber resmi
15/06/2010 - Okunma sayısı: 2314 ANKARA- TEPAV ve German Marshall Fund of the United States birlikte bir konferans düzenledi. Konferansta Transatlantik Akademi'nin son raporu ("Getting to Zero : Turkey, Its Neighbours and the West" - Sıfır Noktasına İnmek: Türkiye, Komşuları ve Batı) yazarları Ahmet Evin , Kemal Kirişçi, Ronald H. Linden ve Nathalie Tocci tarafından tanıtıldı.

Sunumlar ve panel oturumunda öne çıkan konulardan biri "Transatlantik topluluğu zorlayan bütün konuların merkezinde olması dolayısıyla Türkiye'nin dış politikası transatlantik toplumu için önemlidir" oldu. Bu çerçevede "Nükleer silahların yayılımının durdurulması", "Orta Doğu'daki anlaşmazlıklar", "Rusya ile ilişkiler", "İstikrarlı enerji arzının sağlanması", "AB'nin ve ABD ile ilişkilerinin doğasının belirlenmesi" konularına dikkat çekildi.

Toplantıda, Türkiye'nin şu anda bölgesel ve uluslararası konularla daha önce hiç olmadığı kadar ilgili olduğu ifade edilerek, bu durumun "Soğuk savaşın sona ermesi ve neticesinde ortaya çıkan çok kutupluluk", "11 Eylül olayları", "ABD'nin Irak'ı işgal etmesi", "Küresel ekonomik sistemin kırılgan hale gelmesi", "Bazı AB liderlerinin Türkiye'nin aleyhine bir söylem belirlemesi ve Türkiye'nin AB katılım sürecinin ivmesinin azalması" gibi gelişmelerden kaynaklandığı belirtildi.

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler