logo tobb logo tobbetu

Orta Doğu Uzmanı Ekonomistler, İstanbul'da Toplanıyor Orta Doğu ekonomileri üzerine çalışan, çeşitli ülkelerden akademik iktisatçıların üye olduğu Orta Doğu Ekonomi Derneği bu yılki uluslararası bahar/yaz konferansını 24-26 Haziran 2010 tarihleri arasında yapıyor.
23/06/2010 - Okunma sayısı: 2412 ANKARA- Dünyanın çeşitli ülkelerinde Orta Doğu ekonomileri üzerine çalışan çok sayıda akademik iktisatçının üyesi olduğu Orta Doğu Ekonomi Derneği(Middle East Economic Association- MEEA)'nin dokuzuncu konferansı İstanbul'da toplanıyor.

İTÜ ile işbirliğiyle düzenlenen konferansın 24 Haziran 2010'de yapılacak açılışında saat 09:00'dan itibaren ITÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öner Günçavdı ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin'in hoş geldiniz konuşmalarının ardından; Başkanlığa geçen yıl seçilerek kuruluşun Amerika Birleşik Devletleri dışında yerleşik ilk başkanı olan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Serdar Sayan konuşacak.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Turhan'ın konuşması ile açılacak olan konferansın ilk oturumunda, Duke Üniversitesi'nden ünlü iktisat tarihçisi Prof. Dr. Timur Kuran "Ortadoğu'daki Ekonomik Azgelişmişliğin Kurumsal Kökenleri" başlıklı konferans açılış tebliğini sunacak. 24 Haziran 2010 akşamı verilecek resepsiyonun konuşmacısı ise Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ulrich Zachau olacak.

Prof. Kuran Ortadoğu'nun ekonomik tarihi konusunda dünyanın önde gelen uzmanlarından biri. Akademik çalışmaları kurumların evrimi ve toplumsal değişim konuları üzerine yoğunlaşan Timur Kuran tebliğinde, bölgenin hem genel anlamda ekonomik az gelişmişliğinin; hem de organizasyonel etkinlik, teknolojik yaratıcılık ve ticari rekabet gibi çeşitli alanlardaki geri kalmışlığının nedenlerini, İslam hukuku ve vakıf müessesesi gibi kurumsal faktörlerin katkılarını da irdeleyerek tartışacak. (Konuşmanın özeti ve Kuran'ın daha ayrıntılı bir biyografisi ektedir.)

Her biri 3-5 tebliğden oluşan 30 tane paralel oturumun yer aldığı konferansta Irak'ın yeniden inşasından, petrol zengini körfez ülkelerinin parasal birlik tartışmalarına; Orta Doğu ekonomilerinin büyüme ve genç işsizliği sorunlarından, kadınların işgücüne katılım oranlarının düşüklüğünün sonuçlarına; krizin etkilerinden, kur ve faiz oranı hareketlerine; sanayileşme ve çevre ilişkisinden, petrol fiyatlarındaki iniş çıkışların bölge borsalarına etkilerine kadar pek çok konu ele alınacak. Tüm programa ve konferansla ilgili ayrıntılı bilgiye http://www.meea2010.org adresinden ulaşılabilir.


AÇILIŞ PROGRAMI

24 HAZİRAN 2010, PERŞEMBE
İTÜ, Maçka Kampüsü


08:30-9:00 KAYIT
09:00-09:30 AÇILIŞ KONUŞMALARI
PROF. ÖNER GÜNÇAVDI
(İTÜ İŞLETME FAKÜLTESİ DEKANI)
PROF. MUHAMMED ŞAHİN
(İTÜ REKTÖRÜ)
PROF. SERDAR SAYAN
(ORTA DOĞU EKONOMİ DERNEĞİ BAŞKANI)
09:30-10:00 AÇILIŞ OTURUMU
DR. M. İBRAHİM TURHAN
(T.C. MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCISI)
10:00-11:00 ANA KONUŞMA
PROF. TİMUR KURAN
(DUKE ÜNİVERSİTESİ)
"ORTA DOĞUDA EKONOMİK GERİ KALMIŞLIĞIN KURUMSAL KÖKENLERİ "(X)


(X) TEPAV sponsorluğunda gerçekleştirilmektedir.

Etiketler: Orta Doğu, Kalkınma,

Yazdır

« Tüm Haberler