logo tobb logo tobbetu

TOBB|CISCO Girişimcilik Programı İstanbul’da Başladı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: ''Doğru Motive Edersek, Bizim İnsanımızın Yapamayacağı İş Yok''
12/07/2010 - Okunma sayısı: 2589

İSTANBUL- TOBB|CISCO Girişimcilik Programı İstanbul'da başladı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, doğru motive edildiğinde, Türk insanının yapamayacağı bir şey olmadığını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Kadir Has Üniversitesi (KHÜ) Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin açılışı ve TOBB, TEPAV ve CISCO işbirliğiyle hazırlanan ''Bilişim Çağında İşletme Yönetimi'' sertifika programı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 30 yıl önce keşfedilen Türk insanının müteşebbis ruhunun önünün açılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de kadınların istihdama katılım oranı yüzde 25 iken, kadınların girişimcilik oranının yüzde 7 olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, kadınların yanı sıra gençlerin de ihmal edildiğinin altını çizerek, genç girişimci çıkaramamanın, önemli bir eksiklik olduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, girişimcilik için önemli olan faktörlerden bazılarını, ''hayal kurmak'', ''hedef'', ''çalışmak'', ''ortaklık kültürünü içselleştirmek'', ''kurumsallaşmayı teşvik etmek'' şeklinde sıralayarak, ''Doğru motive edersek, bizim insanımızın yapamayacağı iş yok'' diye konuştu. Türkiye'den iş adamlarının iş yapmak üzere çeşitli ülkelere gittiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, nerede bir uçak düşse içinde bir Türk çıkıyor. Çünkü oralara iş yapmaya gidiyorlar'' dedi.

Hisarcıklıoğlu, Avrupa'nın sosyal sorumluluğu yeni yeni tartışmaya başlarken, Türkiye'de bunun yıllardır sürdüğünü, Kadir Has'ın da bu konuda önemli bir örnek olduğunu vurguladı. KHÜ Rektörü Mustafa Aydın da, 26 ilde yürüttükleri bir araştırmaya göre vatandaşların yüzde 57'sinin, Türkiye'nin en önemli sorun olarak işsizliği gördüğünü açıklarken, terörün zararı sorulduğunda da insanların yüzde 43'ünün ''işsizlik'' yanıtını verdiğini, ölmenin ikinci sırada geldiğini anlatırken, ''Yani insanlar, ölmeyi işsiz kalmaya yeğliyorlar'' dedi.

Konuşmaların ardından üniversitenin Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Bilişim Çağında İşletme Yönetimi
TOBB, TEPAV ve CISCO işbirliğiyle hazırlanan ''Bilişim Çağında İşletme Yönetimi'' sertifika programı, başta KOBİ'ler olmak üzere firma ve kuruluşların, kurumsallaşma ve büyüme süreçlerini yönetmeyi kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Programda, verimliliğin gelişmesine engel olmaya başlayan geleneksel işletme yapısı ile uyumlu yönetim pratiklerinin yerini alacak uygulamalar, uluslararası alanda gelişen yeni eğilimler ışığında anlatılacak.

Küçük işletme kurucuları, yöneticileri, orta-büyük işletmelerin işletme ve bilişim teknoloji müdürleri, kamu kuruluşlarının yöneticileri, bilişim teknolojileri çalışanları, sivil toplum kuruluşlarının bilişim teknoloji liderleri, danışmanları ve sistem destekleyicileri ile yenilikçi ruha sahip, verimlilik odağını girişimcilik vizyonunun geliştirmek isteyen herkese açık olacak sertifika programı, 12-15 Temmuz ve 19-22 Temmuz 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Yazdır

« Tüm Haberler