logo tobb logo tobbetu

TEPAV, İslam Ülkelerine Özel Sektörün Gelişimi İçin yol Gösterecek İslam Kalkınma Bankası (İKB) ile işbirliği protokolü imzalayan TEPAV, İslam ülkelerinde özel sektörün gelişimi ve ekonomik entegrasyon konularında yol göstericilik yapacak.
Haber resmi
06/10/2010 - Okunma sayısı: 3361

İSTANBUL - TEPAV ile İslam Kalkınma Bankası (İKB) arasında 6 Ekim 2010, Çarşamba günü ekonomik alanda bir işbirliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokolle İKB'ye bağlı Özel Sektör Geliştirme Örgütü (ICD),  İslam Ülkeleri İstatistiksel, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) ile TEPAV arasında üçlü bir proje başlatılmış oldu. Projeyle İKB'ye üye ülkeler ile ekonomik entegrasyon, özel sektör gelişimi ve özellikle Türkiye'nin bölgeye model olan Organize Sanayi Bölgeleri  konularında işbirliği yapılması hedefleniyor. Bu alanlarda mevcut ve potansiyel durumun araştırılacağı projenin 1 yılda tamamlanması ve TEPAV'ın bu alanlarda İKB üyelerine yol gösterici olması bekleniyor.

Protokol TEPAV Kamu Politikaları Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (TRIPP) Direktörü Doç. Dr. Ümit Özlale, ICD CEO'su Khalid Al-Aboodi ve SESRIC Genel Müdürü Dr. Savaş Alpay arasında imzalandı.

 

 

Yazdır

« Tüm Haberler