logo tobb logo tobbetu

Türkiye'de ve Dünyada "Kamu-Özel Ortaklığı Modeli" Tartışıldı TEPAV'ın kamu-özel sektör ortaklığı konusunda düzenlediği bir yuvarlak masa toplantısıyla sektörlerin ilgi alanlarının ne şekilde yönlendirilebileceği, dünyadan örnekler, Türkiye'deki durum ve özelleştirme konusunda atılan adımlar ele alındı.
21/05/2010 - Okunma sayısı: 3435

ANKARA -  Türkiye'de ve dünyada Kamu-Özel Sektör Ortaklığı uygulamaları, TEPAV'da 21 Mayıs 2010 tarihinde düzenlenen bir yuvarlak masa toplantısıyla ele alındı. Toplantının açılış konuşmaları, TEPAV'ın davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Harvard Üniversitesi Kennedy School of Government Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Alan M. Trager ile Sabancı Üniversitesi'nden  Doç. Dr. İzak Atiyas tarafından gerçekleştirildi.

Aynı zamanda Harvard Üniversitesi'nin Kamu-Özel Sektör Ortaklığı Çalışma Grubu başkanlığını yürüten Prof. Dr. Alan M. Trager, toplantıda yaptığı sunumda kamu ve özel sektörün ilgi alanlarının ne şekilde yönlendirilebileceği konusunu tartıştı. Trager'in katılımcıların sorularıyla katkı yaptığı sunumunda, kamu - özel sektör ortaklığı konusunda başarılı ve başarısız ülke örnekleri detaylı olarak tartışıldı.

Toplantının diğer konuşmacısı Doç. Dr. İzak Atiyas ise, konuya ilişkin Türkiye için bir durum değerlendirmesi yaparken, özelleştirme konusunda atılan adımlar ile izlenmesi gereken politikaları özetledi.

 

Haberle ilgili dosyalar

Davetiye

Yazdır

« Tüm Haberler