logo tobb logo tobbetu

Pakistanlı Üst Düzey Bürokratlar, TEPAV'ı Ziyaret Etti Kamuya üst düzey görevli yetiştiren Pakistan Ulusal İdare Koleji'nden bir heyet TEPAV'ı ziyaret ederek, Türkiye ekonomisi hakkında bilgi aldı.
Haber resmi
03/11/2010 - Okunma sayısı: 1926

ANKARA - Üst düzey kamu çalışanlarından oluşan Pakistan Ulusal İdare Koleji heyeti, 3 Kasım 2010 tarihinde TEPAV'a bir ziyarette bulundu. Su ve enerji, güvenlik, eğitim, iletişim ve kültür gibi alanlarda faaliyet gösteren kurumlardan üst düzey yetkililerin oluşturduğu heyet, Türkiye ekonomisi hakkında bilgi aldı.

Heyete, TEPAV Ekonomi Politikaları Analisti Esen Çağlar Türkiye ekonomisindeki dönüşüm süreci hakkında bir sunum yaptı.  Çağlar, sunumunda Türkiye ekonomisinde 1980 ve 2001 krizinin ardından yaşanan gelişmeler üzerinde durdu. Bu süreçle birlikte Türkiye'de sanayinin daha önce sınırlı kaldığı birkaç ilin dışına çıkarak tabana yayıldığından bahseden Çağlar, Türkiye'nin ihracatta da nicelik ve nitelik olarak bir değişim yaşadığından bahsetti. Çağlar, ihracatta gelinen noktada sanayi ürünlerinin payındaki artışa dikkat çekti. Çağlar ayrıca,  2001 krizinin ardından uygulamaya konan ekonomik program ile IMF Programı ve Avrupa Birliği (AB) ile başlatılan müzakere sürecinin de bu dönüşüm sürecinin önemli unsurları olduğuna işaret etti. Çağlar, sunumunun ardından heyetin sorularını yanıtladı.

 

Etiketler: Güney Asya, TRIPP,

Yazdır

« Tüm Haberler