logo tobb logo tobbetu

AB Müzakere Sürecinde Devlet Yardımları "Avrupa Birliği'nde Şirket Kurtarma ve Yeniden Yapılandırma Yardımları'' konulu raporun tanıtım toplantısı yapıldı.
27/06/2006 - Okunma sayısı: 2759 Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde rekabet politikası oldukça önemli bir konudur. Bu çerçevede, söz konusu başlığın iki temel alt başlığından biri olan devlet yardımlarını düzenleyen müktesebat dahilinde "Şirket Kurtarma ve Yeniden Yapılandırma Yardımları" düzenlenmektedir. Özellikle şirketler kesimi için önemli olan bu konuda Dr. Uğur Emek tarafından"Avrupa Birliği'nde Şirket Kurtarma ve Yeniden Yapılandırma Yardımları' başlıklı bir rapor hazırlanmıştır. Rapor, 27 Haziran 2006 tarihinde akademisyenler, bürokratlar, gazeteciler ve konuyla ilgili uzmanların katılımının sağlandığı ve TEPAV tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısı ile kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Toplantının ilk bölümünde Dr. Uğur Emek tarafından yapılan sunumda devlet yardımları içinde önemli bir ağırlığa sahip olan şirket kurtarma ve yeniden yapılandırma yardımları ile bu yardımların denetimi, Avrupa Birliği Rekabet Politikası çerçevesinde incelenmiş ve Türkiye'deki mevcut durum ile ilgili bilgi verilmiştir. Toplantının soru, cevap ve değerlendirmelerin yer aldığı ikinci bölümündeki tartışmalar ise daha ziyade Türkiye uygulamaları üzerinde yoğunlaşmış ve Türkiye'de devlet yardımları mevzuatının acilen ele alınması gerektiği üzerinde durulmuştur.


Etiketler: Avrupa Birliği, Rekabet,

Yazdır

« Tüm Haberler